FICCIÓ

TVE estrena la comèdia 'La pelu', el relleu estiuenc de Cárdenas

La nova sèrie diària ocuparà l’espai del programa d’entreteniment ‘Hora punta’

Javier Cárdenas ja té substitut per a aquest estiu. Des d’avui, 'La pelu', una nova sèrie diària, serà l’encarregada d’ocupar el buit d’'Hora punta', que marxa de vacances.La proposta de TVE és una comèdia de situació per a tots els públics que explica el dia a dia d’una perruqueria mixta en la qual conviuen treballadors, clients i veïns del barri.

La sèrie, que el canal defineix com una short comedy, s’ha gravat al centre de producció de RTVE a Sant Cugat del Vallès en col·laboració amb Brutal Media, la productora d’ El foraster. Cada capítol durarà 25 minuts i s’emetran de dos en dos de dilluns a dijous a partir de les 22.10 hores. El nou format recorda sèries d’altres cadenes com 'Gym Tony', emesa per Cuatro, o 'Camera café', de Telecinco.

A La Pelu el Pepe, interpretat per Juanjo Cucalón, acaba de prejubilar-se del banc on treballava. Ell desitjaria invertir els seus estalvis en un apartament a la costa però el seu somni s’ensorra quan la seva dona, la Nati, utilitza els diners per comprar un local i muntar una perruqueria. Mentre ella se sent per fi realitzada, ell es dedicarà a fiscalitzar cada euro que es gasti en el nou negoci. L’encarregada de donar vida a la propietària del saló de bellesa és Chiqui Fernández, actriu amb una llarga trajectòria televisiva. El trio protagonista el completa el personatge de la Marga, interpretat per la catalana Anna Gras, la millor amiga de la Nati i especialista a escaquejar-se quan hi ha feina.

El repartiment liderat per Cucalón i Fernández es completa amb Adam Jezierski ( Física o química) o Fernando Gil, que actualment presenta No es un sábado cualquiera, també a La 1. A més, en la sèrie també hi participaran com a secundaris Bruno Oro, Betsy Turnez i David Fernández.

Diversió sense pretensions

Durant la presentació de la sèrie, el director de TVE, Eladio Jareño, va destacar que 'La pelu' “oferirà una diversió molt refrescant i propera a l’estiu, per passar una bona estona amb un somriure a la boca”. En la mateixa línia es va manifestar Juanjo Cucalón, que es va referir a la nova ficció com “una sèrie molt blanca en la qual tothom es pot veure reflectit, per distreure’s i desconnectar al final del dia”.

Fernando López Puig, director de cine i ficció de TVE, va afegir que es tracta d’“una producció senzilla que engloba moltes possibilitats, no hi ha grans efectes especials, només hi ha grans actors i un bon guió”.

Comèdia, l’assignatura pendent

Eladio Jareño també va parlar de les dificultats que suposa afrontar un gènere com la comèdia. “Hem treballat en aquesta sèrie amb moltes ganes i amb molta cura. L’humor és un gènere molt difícil i era un repte important”, va assegurar.

De fet, la comèdia no és un gènere que li funcioni especialment bé a TVE. El seu últim intent,'iFamily', protagonitzada per Antonio Resines i Antonio Garrido, va ser un fracàs estrepitós tant d’audiència com de crítica. Estrenada el març passat, a Catalunya va tenir un share mitjà de 3,4% i la van seguir una mitjana de 65.000 espectadors. Les seves males dades la van acabar relegant a l’horari de matinada. Tampoc va tenir gaire sort 'El hombre de tu vida', la ficció impulsada per l’humorista José Mota que va tenir un final brusc després de menys d’un mes en antena. Tampoc va tenir gaire sort 'Olmos y Robles', que a Catalunya va tenir una quota de pantalla mitjana d’un 1,8%. Al cap de dues temporades va ser cancel·lada.

Més enllà de l’humor, les incursions de la televisió pública espanyola en la ficció durant aquest últim any no han sigut gaire reeixides: 'Reinas' es va acomiadar amb una quota mitjana del 4,2% i El final del camino amb un 2,9%.

De moment, 'La pelu' haurà de demostrar si és capaç d’igualar o mantenir les dades d’audiència d’ 'Hora punta', que al maig va ser renovat pel consell d’administració de TVE. L’espai de Cárdenas, que ha viscut diverses polèmiques durant la seva primera temporada, ha tingut una mitjana de share d’un 5,4% a Catalunya i un 8,4% al conjunt de l’Estat.