Mèdia 31/07/2019

Tornen els retrats íntims d’esportistes de Lluís Canut

TV3 estrena nous capítols de ‘Quan s’apaguen els llums’, que tindrà Carles Puyol i Audie Norris com a convidats

Britt E. Ruitenberg
3 min
Tornen els retrats íntims d’esportistes de Lluís Canut

Les vacances d’estiu són per descansar, però no per a TV3. Aquest dimecres a les 23.25 h s’estrena la segona temporada de Quan s’apaguen els llums, el programa presentat per Lluís Canut que, en un clima de complicitat, descobreix les persones que hi ha darrere els grans mites i les llegendes de l’esport.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després de la primera temporada, que va comptar amb la presència de Gemma Mengual i Ronaldinho, el programa arrenca amb nous convidats, que conversaran amb Canut sobre alguns dels fets inèdits de les seves carreres que no es van atrevir a revelar en els seus moments de màxima esplendor.

En els nous capítols del programa del departament d’esports de TV3, Carles Puyol parlarà sobre els èxits i les incerteses de la seva trajectòria en el futbol. En el marc exclusiu de la Casa Batlló de Barcelona, Puyol, el gran capità del millor Barça de la història i que es va retirar fa cinc anys, se sincerarà sobre l’orgull que sent pel seu equip i la sort d’haver-ne pogut formar part. I explicarà que, tot i els títols amb la selecció, el que més li “va agradar guanyar va ser la Champions de París del 2006, perquè era amb el Barça”, que és el que més sent.

L’ex jugador del Barça serà el primer a sortir al camp del programa. Mentrestant, a la banqueta esperaran altres figures reconegudes com Daniel Sánchez Llibre, el president que més anys ha durat a l’Espanyol i que més títols hi ha guanyat. Al jardí de casa seva, a Vilassar de Mar, Sánchez Llibre confessarà que la decisió de tenir un estadi propi va suposar un cop dur econòmicament: “El sentiment perico, a partir de l’any 2000, va començar a demanar un camp, i ens hi vam tirar de cap. Va ser un encert, però financerament jo continuo dient que va ser un error”.

Canut també conversarà amb Josep Maria Minguella sobre els fitxatges de Maradona, Stóitxkov i Messi per l’equip blaugrana, i amb Luis Suárez -que amb 84 anys encara li diuen Luisito- sobre la seva suposada rivalitat amb Kubala. A més, la nova temporada aprofundirà en els records més personals de l’holandès Louis van Gaal i de Michael Laudrup, el rei del futbol a Dinamarca, després d’haver-se retirat momentàniament a Copenhaguen.

Més enllà del futbol, el programa obrirà les portes a altres esports. Hi destaca Audie Norris i la petjada que ha deixat en la història del Barça del bàsquet, sobretot pels duels contra Fernando Martín, que, com comentarà Norris, “van canviar la imatge del bàsquet espanyol, ja que tothom estava enganxat a aquells partits, perquè eren un Barça-Madrid: Fernando-Norris, qui guanyarà?”

Per la seva banda, l’única dona de la nova temporada serà la tenista Arantxa Sánchez Vicario. Considerada la millor esportista espanyola de tots el temps, Sánchez Vicario trencarà el silenci després dels durs cops rebuts a la vida una vegada retirada del tenis. L’èxit aclaparador i el distanciament amb la família seran alguns dels temes que es comentaran a Quan s’apaguen els llums.

A més de Sánchez Vicario, les altres figures del tenis que apareixeran al programa seran Àlex Corretja i Manuel Orantes, que tindran una cita amb Canut per posar sobre la taula el vincle que els uneix: són els dos únics campions espanyols de la Copa Masters. Abans, però, Canut marxarà fora del plató. Primer es desplaçarà a la Corunya per anar a casa del bicampió del món de ral·lis Luis Moya, que durant 15 anys ha ocupat l’anomenat seient de la por al costat de Carlos Sainz. I després anirà a Segòvia acompanyat del ciclista Perico Delgado. Passejaran per la ciutat mentre Delgado explica com el seu “triomf al Tour del 88 ha quedat tacat”, perquè el va guanyar “legalment” i algú li “va voler prendre”.

L’espai de conversa, confessió i intimitats esportives portarà cada dijous al vespre de TV3 una mirada diferent dels “herois” del camp, la pista i l’asfalt.

stats