Mitjans públics
Mèdia 01/03/2013

Treballadors de TV3 es concentren contra el tancament de les corresponsalies

Han demanat la dimissió d'Eugeni Sallent i Brauli Duart pel que consideren una "brutalitat laboral" i un "atac frontal als principis" de la CCMA

Ara
2 min
Els manifestants duien un cartell amb la cara dels corresponsals

BarcelonaUn grup de treballadors de Televisió de Catalunya s'han concentrat aquest divendres al migdia davant de la direcció d'informatius de TV3, a les instal·lacions de Sant Joan Despí, per mostrar la seva oposició al "desmantellament" de les corresponsalies de Perpinyà, el Pirineu, el Pallars i les Terres de l'Ebre. Els manifestants –"centenars", segons el comitè d'empresa– s'han dirigit posteriorment fins al despatx de la direcció, i han reclamat la dimissió del director de la televisió pública, Eugeni Sallent, i del president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els treballadors concentrats portaven cartells que mostraven les cares dels corresponsals en cadascun d'aquests territoris –Pere Codonyan, Eva Clausó, Mònica Borrell i Sònia Castelló, respectivament– i en què es llegien també els noms dels càmeres que els acompanyen habitualment en els rodatges. "La CCMA incompleix els seus principis", denunciaven els cartells. Segons el comitè, la decisió de trencar els acords amb les productores que cobrien aquests territoris s'ha pres "bruscament i al marge de la representació dels treballadors", i suposa "una brutalitat laboral" i "un atac frontal als principis constitutius de la Corporació, que contempla la cobertura territorial i la informació de proximitat com a bàsica per a una programació per a tota la població".

Per això, el comitè " ha cridat a una mobilització sostinguda per alertar l’opinió pública i els representants polítics de l’amenaça que ja s’està executant contra el model de TVC". En aquest sentit, els representants dels treballadors recorden altres mesures que s'han produït anteriorment, com ara "el tancament de les corresponsalies de Rabat i Llatinoamerica, l’acomiadament de gairebé 400 treballadors temporals i la retallada del pressupost en més de 100 milions d’euros en els dos últims anys".

stats