Vador Lladó: “Farem un programa transversal en què tothom se senti còmode”

Entrevista al copresentador del nou programa de TV3 'Tarda oberta'

Després d’onze anys al capdavant del Fricandó matiner de RAC105, i de més de dues dècades conduint despertadors radiofònics, Vador Lladó inicia avui (16.40 h) una nova etapa professional a TV3 com a presentador del nou magazín Tarda oberta, al costat de Ruth Jiménez.

Com serà Tarda oberta ?

És un programa de més de tres hores en què passaran moltes coses. Fusiona actualitat i entreteniment i serà molt transversal, dirigit a qualsevol públic. S’ha buscat una fórmula perquè tothom s’hi senti còmode.

Sou dos presentadors. Ja us coneixíeu, amb la Ruth?

Havíem coincidit en algunes entrevistes a la ràdio, i en un programa que ella presentava i jo hi havia fet de tertulià. Quan es va proposar el seu nom com a presentadora em va semblar fantàstic, perquè és una noia per qui sempre he sentit admiració: és agradable, bona persona, divertida, i a més té background.

Hi sereu tots dos durant tot el programa o us repartireu la feina?

Ens la repartirem. Hi haurà molta estona que la Ruth anirà pel seu compte, després ens trobarem i després ens tornarem a separar. L’espai de la Ruth tindrà un to més relaxat. Després, quan tractem els temes d’actualitat, ho farem en un to distès, serà una actualitat camuflada. I la part que jo estic sol, que és l’última hora i escaig, tindrà un to desenfadat i divertit. Però aquí tampoc buscarem un públic concret: en això ens hi ajudaran molt els col·laboradors, que també conviden que ho pugui mirar tothom.

Qui són aquests col·laboradors?

N’hi ha alguns que estaven amb mi a la ràdio, com Alan Lillo i Núria Casas. També gent de l’ APM? de Catalunya Ràdio, com Xavi Cazorla i Oriol Dalmau. I hi haurà Ares Teixidó, Tomás Fuentes, Ana Polo... Aquests són els que estaran a la taula, i tots vindran amb la seva maleta plena de notícies curioses, de coses que han passat a la xarxa i que són absolutament sorprenents, de vídeos virals, de coses que potser se’ns han escapat però que ells han vist i volen reivindicar... És una taula absolutament imprevisible, hi pot passar de tot. I, a més, mentre estiguem a la taula connectarem amb uns reporters que fan uns reportatges brutals: lvan Medina, que estava al Fricandó matiner, i dos descobriments, Maria Fuster i Ismael Juárez. I després hi ha molts col·laboradors amb seccions fixes, com Empar Moliner, Queco Novell, Marta Romagosa...

Hi haurà una tertúlia sobre la nova telenovel·la de TV3 Com si fos ahir ?

Ara mateix no està plantejat fer una tertúlia específica sobre la sèrie, però això no vol dir que no en parlem, perquè segurament hi acabarem caient. Ara, potser d’aquí un mes, quan la sèrie estigui fent uns números estratosfèrics, direm: “Hem de pujar al carro sí o sí!”

A nivell personal, com és que un dia decideixes deixar la ràdio i venir a fer aquest programa?

No sé si havia arribat a un final de cicle, però portava vint-i-dos anys fent morning shows i creia que ja havia arribat el moment de canviar. Es va presentar aquesta oportunitat, amb Mediapro vam entrar al concurs de projectes que va obrir TV3 i aquí ens teniu, a punt per a l’estrena! Però no és que hagi marxat de la ràdio perquè n’estigui fart, això és mentida! Jo soc home de ràdio, però no sé si m’hi tornaré a trobar o això serà un idil·li que durarà molt de temps.

No et feia una mica de por deixar una feina que ja tenies molt controlada per anar a fer un programa que no se sap si funcionarà o no?

És tirar-se a la piscina, però qui no s’arrisca no pisca. Si no ho hagués fet potser m’estaria lamentant tota la vida. I l’opció que no funcioni la considerava més abans que no pas ara, que ja hem estat provant coses. Ara tinc la tranquil·litat que això ha d’anar bé.

De fet, encara que tothom t’associa a la ràdio, tu ja havies fet televisió.

Vaig fer un programa a TV3 fa onze anys, i abans n’havia fet dos a Flaix TV. És cert que hi ha moltes diferències entre ràdio i tele, però també hi ha moltes similituds.