Periodisme
Mèdia 07/09/2023

Albert Om buscarà el cantó íntim dels famosos amb entrevistes setmanals a l'ARA

El periodista comença la seva nova col·laboració amb el diari aquest diumenge

2 min
Albert Om

BarcelonaDesprés de dos anys d'aturada, Albert Om torna a l'ARA per descobrir el cantó més personal de personatges coneguts a través d'entrevistes setmanals que es publicaran els diumenges i portaran per títol L'última. Segons detalla el periodista, la idea d'aquestes xerrades és endinsar-se en la memòria recent dels entrevistats amb preguntes que facin referència a l'última vegada que han fet una cosa, com ara "Quan va ser l'última vegada que et vas manifestar?" La nova col·laboració d'Om arrencarà aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"La intenció és fer un retrat més íntim de persones de les quals coneixem molt el seu vessant professional però no tant el personal", explica el comunicador. El primer a despullar-se per a Om, metafòricament parlant, serà Tito Álvarez, portaveu d'Élite Taxi. La següent entrevistada serà l'escriptora Regina Rodríguez Sirvent, autora de Les calces al sol. Totes les converses es publicaran tant a l'edició digital, acompanyades d'un videoresum, com a l'edició en paper. Om agafa el relleu de Xavier Bosch, que la temporada passada s'encarregava de les entrevistes dels diumenges a l'ARA.

Fa dos anys, el juliol del 2021, Om es va acomiadar temporalment dels lectors i subscriptors de l'ARA després de més d'una dècada escrivint les seves cartes setmanals dirigides a personatges coneguts, il·lustrades per Àlex Gallego. En la seva última carta, adreçada a Xavier Graset, Om anunciava que es prenia un descans, però prometia que tornaria, com complirà amb aquesta nova col·laboració.

Durant la seva trajectòria professional, Om ha demostrat que el gènere de l'entrevista personal és un dels que més bé domina. N'és testimoni els anys que va estar al capdavant d'El convidat, un dels programes de més èxit de TV3.

Les entrevistes que farà a l'ARA no són l'únic projecte professional d'Albert Om per als mesos vinents. El periodista no només reprèn les seves col·laboracions al diari, sinó que també tornarà a la televisió pública. Ho farà aquesta tardor amb el programa Una altra història, un format en què, acompanyat pels historiadors Xavier Carmaniu, Alba Gràcia i Queralt Solé, descobrirà què s'amaga darrere d'objectes que els espectadors han guardat a casa seva durant anys. Són tresors que, d'una manera o altra, formen part de la història col·lectiva del país. Una altra història és una producció d'El Terrat, i està basada en el format irlandès National treasures.

Fins a la temporada passada, Om presentava a RAC1 el programa Islàndia, que s'emetia de les set a quarts de nou del vespre. Abans de l'estiu, l'emissora del Grupo Godó va decidir prescindir de l'espai per tal de retallar despeses, segons van argumentar. En el seu comiat, Om va deixar clar que l'Islàndia no s'acaba perquè ell o l'equip ho volguessin, sinó per voluntat de tercers. "A vegades tu pots triar quan s'acaba un programa i, a vegades, com és aquest cas, hi ha algú que tria per tu", afegia.

stats