Mèdia 30/04/2019

Alfredo Relaño deixa la direcció del diari 'As' després de 23 anys

El substitueix Vicente Jiménez, exdirector adjunt d''El País'

Ara
2 min
Alfredo Relaño deixa la direcció del diari 'As' després de 23 anys

BarcelonaEl periodista Vicente Jiménez ha sigut nomenat aquest dimarts director del diari esportiu 'As', un càrrec que desenvoluparà a partir de l'1 de juny en substitució d'Alfredo Relaño, que ha ocupat el lloc durant els últims 23 anys. El consell d'administració del rotatiu ha anunciat la decisió aquest dimarts a la tarda, després d'haver-se reunit al migdia. De fet, Relaño ja havia comunicat fa temps a l'empresa la seva voluntat d'abandonar la direcció del rotatiu, de manera que el relleu es produeix de mutu acord.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'encara director passarà a ocupar la presidència d'honor del rotatiu i hi continuarà vinculat com a columnista. A més, mantindrà les col·laboracions amb altres mitjans del grup Prisa, com 'El País' i la Cadena SER. El consell d'administració ha mostrat el seu "reconeixement i agraïment" a Relaño, "sense la contribució del qual no es podria entendre la importància de l''As' com un referent imprescindible en al informació esportiva a Espanya i Llatinoamèrica".

Relaño, nascut a Madrid el 1951, va iniciar la seva carrera professional al diari 'Marca', una tasca que va compaginar amb la corresponsalia de 'Mundo Deportivo' a la capital espanyola. El 1976 va formar part de la primera redacció d''El País', del qual va arribar a ser cap d'esports, i el 1987 va passar a dirigir l'àrea esportiva de la Cadena SER, un càrrec des del qual va impulsar la creació del programa esportiu nocturn 'El larguero', estrenat dos anys després i que des del 1995 és líder d'audiència a Espanya en la seva franja.

La seva següent destinació va ser la televisió: el 1990 va ser el responsable de posar en marxa la redacció d'esports del nou Canal+. El juliol del 1996, quan Prisa va comprar el diari 'As', ell en va ser nomenat director, un càrrec que ha mantingut fins ara. Relaño és també autor de diversos llibres de temàtica futbolística, com 'El fútbol contado con sencillez', '366 historias del fútbol mundial que deberías conocer' i 'Nacidos para incordiarse: un siglo de agravios entre el Madrid y el Barça'.

Jiménez, per la seva banda, va néixer a Barcelona el 1962, i des del febrer de l'any passat és el responsable de continguts de les emissores del grup Prisa a l'Amèrica Llatina. Llicenciat en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, va treballar a 'El Periódico' entre el 1984 i el 1990, any en què es va incorporar a 'El País'.

Vicente Jiménez, nou director de l''As'

Després d'haver dirigit el suplement 'El País de las Tentaciones' i d'haver ocupat càrrecs com el de redactor en cap de Societat, el 1999 va assumir la subdirecció del diari, fins que el 2005 en va ser nomenat director adjunt. El 2014 es va traslladar a Nova York per convertir-se en el corresponsal d''El País' en aquella ciutat, però un any després va tornar a Espanya amb el càrrec de director general de Prisa Radio.

stats