Mèdia 13/05/2014

Antena 3 estrena ‘Sin identidad’, una nova ficció sobre ‘nens robats’

Albert Castellví Roca
2 min

Els nens robats tornaran a ser protagonistes, a partir d’avui, del prime time d’Antena 3. El canal d’Atresmedia estrena (22.40) Sin identidad, una sèrie protagonitzada per Megan Montaner (El secreto de Puente Viejo, Gran Hotel ) sobre una noia que busca els seus veritables orígens després de descobrir, amb 27 anys i per casualitat, que l’home i la dona que l’han criat des de petita no són els seus pares biològics, com ella sempre havia cregut.

La ficció, produïda per la catalana Diagonal TV i amb argument de Sergi Belbel, arrenca just el dia que la María aconsegueix sortir de la presó xinesa on ha estat tancada durant gairebé una dècada. Un cop recuperada la llibertat, només tindrà dos objectius: d’una banda, aconseguir saber qui són realment els seus pares biològics, com va anar a parar al si d’una família de la classe alta madrilenya i per què els seus pares adoptius li van amagar que en realitat no era filla seva. De l’altra, buscarà venjar-se, precisament, dels seus familiars, els principals responsables que, anys enrere, quan va començar a investigar el seu passat, acabés raptada per una organització mafiosa i empresonada a l’altra punta del món.

De fet, tot i que la protagonista sigui una nena robada, la cadena parla d’una “història de traïció i de venjança”, i un altre dels protagonistes, el català Jordi Rebellón, assegura que “al final el que menys importa són els nens robats ”. Això explica també el canvi de nom de la producció, que inicialment s’havia de titular Robada.

La sèrie combinarà acció i intriga, i segons la cap de ficció d’Antena 3, Sonia Martínez, té punts de contacte amb la producció de l’ABC nord-americana Revenge. “Buscàvem una sèrie que seguís la tendència televisiva actual a la resta del món: recórrer a clàssics, customitzar-los i fer una història de base tradicional amb conceptes contemporanis”, explicava ahir Martínez, que va indicar que Sin identidad s’inspira en l’argument d’ El comte de Montecristo i que, entre altres coses, farà referència als atemptats de l’11-S a Nova York. La cap de ficció de la cadena també va destacar el fet que la sèrie està rodada “tota en exteriors” i que té una estructura “contemporània”, ja que va “saltant d’un any a un altre, amb flashbacks i flashforwards ”.

Actors com Lydia Bosch, Victoria Abril, Tito Valverde, Daniel Grao, Miguel Ángel Muñoz, Eloy Azorín i Verónica Sánchez també participen en aquesta ficció, la segona sobre nens robats que tira endavant Antena 3, després de la minisèrie del 2012 Historias robadas, que va tenir 2,4 milions d’espectadors a Espanya. Aquesta temàtica també ha estat explotada amb èxit per Telecinco, que a la tardor va emetre la producció de dos capítols Niños robados, que va obtenir més de 3,9 milions de seguidors. A més, totes dues cadenes n’han ofert especials informatius a la franja del late night.

Per contrarestar l’estrena de Sin identidad, Telecinco ha decidit moure als dimarts, ja des d’avui, el concurs ¡Mira quién salta!, després de només una setmana en dijous.

stats