Mèdia 02/03/2015

Antena 3 torna als ‘realities’ amb ‘Casados a primera vista’

L’espai acompanya quatre parelles durant el seu primer mes de convivència

Amalia Alonso
2 min
Antena 3 torna als ‘realities’  amb ‘Casados a primera vista’ La rivalitat d’‘El Ministerio del Tiempo’

BarcelonaAntena 3 recupera un format que durant els últims anys tenia abandonat: el reality. Ho fa amb Casados a primera vista, en què vuit persones contrauran matrimoni davant de les càmeres durant la seva primera cita a cegues. La idea del nou espai de telerealitat a la graella d’Atresmedia va sorgir a la conferència de Fresh TV del MipCom de fa dos anys. Una de les propostes de la convenció va ser un programa danès, tot i que per a la versió espanyola s’han posat més els sentiments a flor de pell. El model ha triomfat en països com Alemanya, Noruega, Suècia i els EUA.

El format acompanyarà quatre parelles que es casen el mateix dia en què es veuen per primera vegada. A partir d’aquest punt, es mostrarà el seu primer mes de convivència com a marit i muller. En un moment previ a la boda, un grup d’especialistes ha estudiat les personalitats de cadascun dels participants a través de tests de compatibilitat. Els responsables d’aquesta funció seran la sexòloga Marian Frías (de Sex Academy i Las mañanas de Cuatro ), la psicòloga Arantxa Coca Vila (d’ OT i 3D ) i el psiquiatre José Carlos Fuertes (d’ Espejo público ). Aquestes persones també seran els assessors del programa durant l’evolució de les relacions dels concursants.

Passades les quatre setmanes de convivència, les parelles hauran de decidir si continuen amb la seva relació o si volen divorciar-se. A la versió danesa, el mateix espai televisiu es comprometia a assumir els costos judicials en cas que els individus volguessin formalitzar els tràmits de la separació.

La graella ja inclou un programa matrimonier ( ¿Quién quiere casarse con mi hijo?, a Cuatro), però els productors de Casados a primera vista volen desmarcar-se de les comparacions. “No s’assembla en res a aquest programa, ni en el punt de partida ni en el desenvolupament. A Casados a primera vista acompanyem, de manera real i natural, els protagonistes de les diferents històries en una de les decisions més complicades de la seva vida. Té humor, però també tensió i emoció”, explicava a l’ARA Encarna Pardo, directora d’entreteniment de Boomerang TV.

La cadena també s’aventura a entrar en nous terrenys en l’àmbit de les sèries. Aprofitant l’èxit d’ Orange is the new black, comença a gravar Vis a vis, produïda per Globomedia. La ficció narra l’experiència de la Macarena quan entra a la presó amb una condemna de set anys per haver comès un delicte per amor. Maggie Civantos, coneguda pel seu paper a Bienvenidos al Lolita, donarà vida a la jove i innocent protagonista.

La rivalitat d’‘El Ministerio del Tiempo’

El reality d’Atresmedia s’estrenarà durant el prime time dels dilluns i s’enfrontarà a El Ministerio del Tiempo, la nova sèrie de TVE, que es va estrenar dimarts. La ficció va reunir 337.000 espectadors i un 11,9% de share a Catalunya. Tot i això, la cadena pública ha canviat el seu dia d’emissió per evitar el rival que suposava Bajo sospecha, la sèrie d’Antena 3. A més, serà el primer espai que es veurà afectat pel canvi de l’horari de màxima audiència. Dimarts va començar a les 22.38 h i avui haurà d’avançar-se 23 minuts.

stats