Mèdia 17/02/2014

Antena 3 i Telecinco, duel d’estrenes avui en ‘prime time’

Aquesta nit coincideixen les estrenes de les sèries ‘Galerías Velvet’ i ‘B&B’

Joan Callarissa
3 min

Barcelona.Antena 3 va confirmar ahir via comunicat que avui estrenaria en prime time la sèrie Galerías Velvet, la seva gran aposta per a aquesta temporada. Aquesta notícia confirma que la guerra d’audiències està més que servida entres les dues grans privades espanyoles els dilluns a la nit, ja que Telecinco té previst estrenar també en aquest horari de màxima audiència la ficció de producció pròpia B&B.

La confirmació de la coincidència d’aquestes grans apostes de temporada en ficció pròpia de les dues grans cadenes privades de l’Estat s’ha fet esperar. En un primer moment, Antena 3 tenia previst emetre avui El corazón del océano. Tot i això, dins dels tres dies que marca la llei per programar, Antena 3 va fer la jugada d’anunciar oficialment una emissió de Galerías Velvet de quinze minuts avui en horari de prime time, com si es tractés d’un avançament o un making-of.

A l’hora de la veritat, però, el grup Atresmedia va anunciar que emetrà un capítol sencer de la ficció que protagonitzen Paula Echevarría i Miguel Ángel Silvestre. És a dir, no contraprogramaven obertament, ja que el contingut anunciat en els tres dies d’antelació legals és el mateix, però sí que agafen desprevinguda Telecinco amb aquest allargament sobtat i l’emissió per sorpresa d’un capítol sencer.

Aquesta estratagema de programació obre el debat de si allargar la durada d’un contingut programat amb els tres dies d’antelació obligatoris és una contraprogramació o no, cosa que no està clara del tot, ja que Antena 3 ha decidit jugar-se-la. En tot cas, suposa un problema per a Telecinco, que havia anunciat feia quinze dies que estrenaria aquesta nit B&B, cosa que potser hauria evitat si hagués sabut que toparia amb Galerías Velvet.

Potser si Antena 3 hagués anunciat l’estrena de la sèrie, Telecinco hauria tingut temps de reaccionar i hauria pogut plantar cara a aquesta ficció de Bambú amb alguna sèrie més forta. Per exemple, la cadena de Mediaset hauria pogut situar aquest dilluns El Príncipe -amb excel·lents resultats d’audiència fins al moment- o La que se avecina, una possibilitat que ja va preveure l’ARA en el diari de divendres.

Duel de titans

Les dues ficcions que es veuran la cara aquesta nit, a les 22.30 en tots dos casos, són les dues grans apostes en ficció de Telecinco i d’Antena 3, cosa que es pot notar sobretot en els fitxatges que han fet per protagonitzar-les. Galerías Velvet és un drama que se situa en uns grans magatzems de la dècada dels 60, un ambient vintage en el qual Antena 3 ha trobat un filó després de Gran Hotel i d’ El tiempo entre costuras.

La clau de volta de la ficció és el drama que va suposar per a alguns tallers de confecció d’alta costura l’aparició del prêt-à-porter en el mercat espanyol. I, com sempre, enmig d’aquest panorama convuls en ple franquisme, la història d’amor entre Silvestre i Echevarría: ella de classe popular i ell el fill de l’amo. Els acompanyen en el repartiment una llarga llista d’actors coneguts arreu de l’Estat. Tito Valverde, José Sacristán, Aitana Sánchez-Gijón, Natalia Millán, Maxi Iglesias i Manuela Velasco són altres dels noms propis de la ficció.

A Telecinco, B&B centrarà les seves trames en la vida personal i professional dels membres de la redacció d’una revista de moda, l’amo de la qual decideix contractar el Pablo, un nou director -interpretat per Gonzalo de Castro-, amb l’objectiu d’incrementar les vendes. El nou fitxatge sorprendrà la Candela -encarnada per Belén Rueda-, subdirectora de la publicació i candidata natural per cobrir el lloc. Per si no fos prou, el nou cap va ser nòvio d’ella anys enrere.

L’arribada del Pablo coincidirà amb la de la Sonia -Macarena García-, filla de la Candela, que afronta la seva primera experiència professional. A la redacció coincideixen un redactor júnior, encarnat per Dani Rovira, i un fotògraf que interpreta Fran Perea. I per acabar d’arrodonir la possibilitat de conflicte, el nou director demana ajuda al César, amic seu però germà de la Candela.

El ‘vintage’, clau dels èxits d’Antena 3

Antena 3 ja ha seduït l’audiència amb diverses sèries que s’inspiren en èpoques passades. Una d’aquestes és Amar es para siempre, un spin-off d’una ficció de TVE. També narrava històries d’altres èpoques la ficció de tres temporades Gran Hotel, amb Concha Velasco entre el repartiment. De fet, la productora Bambú va ser l’artífex d’aquella ficció i és la mateixa que s’encarrega ara de Galerías Velvet. L’últim hit ha estat El tiempo entre costuras, situada abans de la Guerra Civil i que va aconseguir més de cinc milions d’espectadors el dia de l’estrena.

stats