Mèdia 08/06/2016

Antena 3 'disfressa' de turista una periodista per criticar l'ús de senyals retolats en valencià

La cadena va emetre en un informatiu una notícia on afirmava que retolar senyals de trànsit en valencià podia provocar accidents entre els turistes

Ara
2 min

ValènciaLes xarxes socials s'han omplert de comentaris després que un usuari de Twitter hagi enxampat els informatius d'Antena 3 'maquillant' la realitat per donar forma a una de les notícies que van emetre en els telediaris del cap de setmana passat. En l'informatiu, la cadena d'Atresmedia es va fer ressò de la polèmica sorgida les darreres setmanes després de la denúncia del sindicat CSI-F sobre la retolació únicament en valencià d'alguns senyals de trànsit al centre històric de la ciutat, i en les imatges es podia veure com alguns turistes semblen dubtar del seu significat en llegir-les.

La polèmica d'aquest vídeo, en el qual la notícia d'Antena 3 insinua que els senyals en valencià podrien causar accidents perquè els turistes no els entenen, ve donada perquè un dels testimonis que recull el periodista és d'una altra periodista –Laura Herreras, antiga treballadora de la cadena–, que diu que no sap ben bé quin és el significat del senyal. "No, la veritat és que no em queda gaire clar si he de passar amb el cotxe o no", assegura aquesta periodista valenciana, que malgrat que parla en castellà en aquesta ocasió, domina perfectament el valencià.

I és que l'usuari de Twitter que s'ha adonat de la contradicció ha publicat al seu perfil de YouTube un vídeo en què es pot veure la citada periodista locutant una notícia per a la televisió privada autonòmica Mediterráneo TV en un perfecte valencià.

Laura Herreras s'ha defensat al seu perfil de Twitter assegurant que "es vol crear polèmica" amb una "mala utilització" de les seves paraules. Alguns usuaris han engegat una campanya a les xarxes amb el 'hashtag' #Antena3Antivalenciana, que és un dels més utilitzats a aquestes hores al Twitter.

stats