Premsa
Mèdia 18/02/2014

Antonio Caño serà el nou director del diari 'El País' a partir del 4 de maig

Corresponsal del diari a Washington, és l'autor d'un polèmic informe intern que s'ha filtrat per accident a la redacció aquest cap de setmana

Ara
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El conseller delegat de Prisa, Juan Luis Cebrián, ha anunciat el relleu del director d''El País'. Antonio Caño passarà a ser el màxim responsable periodístic del diari, en substitució de Javier Moreno, que ocupava el càrrec des de maig de 2006. El canvi no es farà efectiu, però, fins al 4 de maig, data en què el diari celebra el seu aniversari.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Caño ha estat els darrers anys corresponsal a Washington del diari i responsable de l'edició a l'Amèrica Llatina d''El País'. Se'l considera una persona de la màxima confiança de Cebrián. De fet, Caño ja va sonar com a substitut de Jesús Ceberio, en l'anterior canvi de director, però la balança es va decantar aleshores per Javier Moreno.

El nomenament s'ha vist accelerat pels esdeveniments que han sotragat la redacció del diari aquests darrers dies. Cebrián va encarregar a Caño l'elaboració d'un informe on exposés la seva visió sobre com havia de canviar el diari. El periodista el va elaborar, però per error es va acabar enviant per correu electrònic a un grup de col·laboradors i corresponsals del diari. L'aparició de l'informe va suposar un terratrèmol al rotatiu, ja que es proposava el relleu de l'equip de direcció. I s'insistia a rejovenir els alts càrrecs, la qual cosa ha irritat alguns dels veterans del diari. També defensava centrar-se en les noves tecnologies, un assumpte que, de nou, topa amb l'oposició dels que defensen la versió més clàssica del periodisme a 'El País'.

L'Estatut de Redacció del diari obliga l'empresa a sotmetre el nomenament d'un nou director a una consulta entre el personal. Els resultats del referèndum, però, no són vinculants.

stats