Nou projecte

Apareix 'Orgull', una revista de reflexió dins el col·lectiu LGTBI+

El periòdic es podrà trobar a totes les biblioteques i centres cívics de Barcelona

Andreu Busquets Juliachs
2 min
orgull 00

BarcelonaAquesta setmana s'ha publicat per primer cop Orgull, una revista de reflexió centrada en el col·lectiu LGTBI+. El projecte neix de la mà del Grup Comunicació 21, també editor dels periòdics Línia. La publicació serà trimestral en la revista en paper i també hi haurà el diari digital orgull.barcelona. A través d’entrevistes, reportatges, articles d’opinió i notícies d’interès, entre d’altres, Orgull pretén ser un espai on tothom pugui ser-hi en llibertat i sense entrebancs.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mar Sifre Rigol, cap de redacció d'Orgull, ha explicat quin és el principal objectiu de la revista: "Volem ser una publicació referent per al col·lectiu LGTBI+. On tothom tingui el seu espai per poder ser sense entrebancs i on ens trobem per acompanyar‐nos en el camí cap a la nostra alliberació. Volem celebrar-nos alhora que reivindiquem els nostres drets i denunciem les situacions que ens discriminen".

Per al llançament, Orgull ha comptat amb la col·laboració de personatges públics LGTBI+ com ara l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; l’exalcaldessa Ada Colau; l’escriptori i traductori Bel Olid; la científica i activista trans Judith Juanhuix; o la cantant Maio; així com la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. La revista Orgull es podrà trobar en paper a totes les biblioteques i centres cívics de Barcelona, així com al Centre LGTBI, a totes les seus de les entitats LGTBI+ de la ciutat de Barcelona i a l’Espai Línia. A més, es podrà consultar en PDF al web orgull.barcelona.

Rigol ha volgut remarcar que "Orgull no és un diari militant". I ha afegit: "La nostra feina és el periodisme, que aplicarem amb una mirada i un enfocament LGTBI+". La periodista també ha volgut destacar l'actitud que presidirà la revista: "Som conscients de la responsabilitat que suposa [l'obertura de la publicació], i per això l’entomem amb valentia i amb respecte cap als qui han lluitat i han obert camí perquè nosaltres avui puguem encetar aquest projecte sense por i amb il·lusió".

stats