Mèdia 20/02/2013

Un joc per a mòbil permet calcular el nivell de corrupció

L'usuari ha de respondre a preguntes com ara "Si fossis polític i t'oferissin algun tipus de benefici per contractar algú, acceptaries o escolliries el millor per a la institució que representes?"

Efe
2 min
Fotograma de '¿Eres corrupto? Test de la verdad'.

LleidaDesprés de la infinitat de casos de corrupció política que estan sortint a la llum, una empresa lleidatana ha creat una aplicació gratuïta per a telèfons intel·ligents que permet a l'usuari conèixer el seu nivell personal de corruptibilitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El director general de Plunge Interactive, Jesús Bosch, explica que l'aplicació té la finalitat que les persones que se la descarreguin es puguin posar al lloc dels polítics i fer-se una idea de què farien si estiguessin en la mateixa situació.

"Hi ha molta gent cremada amb els polítics, però aquests representen la nostra societat. Per això, l'aplicació repta els usuaris a demostrar si són millors que els polítics del seu país", explica Bosch.

Els usuaris de l'aplicació podran conèixer com de corruptes són responent a preguntes del tipus "Si fossis polític i t'oferissin algun tipus de benefici per atorgar a algú un contracte, acceptaries o escolliries el millor per a la institució que representes?". O altres qüestions que no tenen res a veure amb política, com "Si t'ofereixen per avançat les preguntes a unes oposicions a les quals et presentes, les acceptaries?".

Finalment, depenent de les teves respostes, el test et diu si ets molt corrupte, si estàs dins la mitjana −és a dir, que no ets perfecte però ets prou íntegre− o si ets "un sant".

Sota el nom 'Ets corrupte? Test de la veritat', l'aplicació permet fer el qüestionari que indica a l'usuari el seu nivell personal de corrupció, comparar els resultats amb altres usuaris i conèixer les estadístiques de nivells de corrupció per països.

Les preguntes del test tenen un to humorístic amb la finalitat que siguin atractives per als usuaris i que es diverteixin fent-lo, però, tot i així, han estat formulades amb la col·laboració d'una psicòloga.

stats