Mèdia 11/01/2021

L'Associació Catalana de Ràdio denuncia els intents de privatització de les ràdios municipals

Assegura que el projecte de decret llei del departament de Presidència vol forçar la norma per legalitzar les cessions d'explotació a empreses privades

Ara
1 min
La inversió publicitària en ràdio cau per primer cop en cinc anys

BarcelonaL'Associació Catalana de Ràdio (ACR), que aplega el sector radiofònic privat a Catalunya, ha denunciat un intent per part de la Generalitat de Catalunya d'obrir un procés de privatització de les ràdios municipals. Des de l'associació asseguren que el moviment té com a objectiu "blanquejar les cessions il·legals que ja s'han fet". El febrer de 2020 un jutjat contenciós administratiu va declarar il·legal la cessió de la gestió de ràdios municipals a empreses privades "encara que l'Ajuntament es reservi cert control sobre l'emissora". Aquesta sentència es va produir després que l'ACR demanés impugnar diverses adjudicacions.

En un comunicat, l'associació assegura que el projecte de decret llei elaborat pel departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya vol forçar la norma per legalitzar les cessions d'explotació de les freqüències municipals de Catalunya a empreses privades. L'associació recorda que han denunciat davant del CAC i de la justícia les privatitzacions de les emissores de Girona, Sant Pol de Mar, Berga, Santa Cristina d'Aro, Castellvell del Camp, Santa Coloma de Farners, Sant Vicenç de Montalt, Sant Sadurní d'Anoia i Sant Just Desvern.

stats