17/05/2021

El Barça femení és més Barça o més femení?

2 min

Les champions del Barça ocupen amb justícia les fotografies de portada dels quatre diaris catalans. En canvi, cap dels diaris de Madrid s'ha dignat no ja convertir-les en icona de primera pàgina –al capdavall és el primer equip espanyol femení que guanya la competició–, sinó que ni tan sols consignen la gesta en portada, a excepció d'El País que a l'edició catalana sí la recull (tot i que a l'edició general només hi dedica un mòdul molt menor). La casualitat, o no, fa que la foto de portada a El Mundo, La Razón i l'edició general d'El País sigui futbolística, però la dels hòmens: recullen la victòria de l'Atlètic de Madrid en la penúltima jornada de Lliga. ¿Han guanyat matemàticament el campionat? No pas. El Reial Madrid encara té opció d'aconseguir el títol. I, esclar, el convenciment que la Lliga es quedarà a la seva ciutat fa que alguns diaris ho celebrin ja avançadament i s'oblidin que, presumptament, són rotatius d'abast estatal, no només madrileny. El quiosc d'avui evidencia, doncs, com un partit –rellevant, però no definitiu– d'un campionat espanyol passa al davant de guanyar ni més ni menys que la Champions si qui alça la copa és un equip femení i, a sobre, de la perifèria. Probablement no trigaríem gaire a trobar textos en totes tres capçaleres sobre la necessitat de reconèixer l'esport femení i la discriminació que pateixen les seves professionals. Però és en tries com aquestes quan s'evidencia si totes les nobles intencions són honestes o només bla-bla-bla per a la galeria.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

(Coda: l'Abc és l'únic de Madrid que no aposta pel futbol. El titular és "Catalunya estudia suprimir la mascareta tot i les nits de descontrol". Com m'agradaria, poder viatjar entre els universos paral·lels per portar la portada de l'Abc allà on és Ayuso qui ha expressat aquesta intenció. Seria alguna cosa del tipus: "Madrid lidera el fin de la tiranía de las mascarillas").  

(Una primera versió d'aquest article no especificava que l'edició catalana d'El País sí posa en portada el Barça, cosa que s'ha incorporat)

stats