Mèdia 25/03/2021

'Besos al aire', el 'Love actually' pandèmic de Disney+

La minisèrie encapçalada per Paco León i Leonor Watling és una de les estrenes destacades del cap de setmana

3 min
Paco León interpreta un auxiliar d'infermeria enamorat d'una doctora (Leonor Watling)

L'amor pot sorgir en les circumstàncies més adverses, com ara una pandèmia. Aquesta és la tesi que defensa Besos al aire, la primera producció espanyola que Disney+ incorpora al seu catàleg. Com si es tractés d'un Love actually però emmarcat en la primera onada del coronavirus, aquesta minisèrie de dos capítols es submergeix en diferents històries d'amor que es creuen en un hospital en crisi i en diferents llars confinades. El primer episodi estarà disponible aquest divendres al canal Star de la plataforma, mentre que el desenllaç s'estrenarà el 2 de març.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La ficció, produïda per Mediaset amb col·laboració d'Alea Media, desplega totes les casuístiques humanes de la pandèmia: sanitaris que tracten un pacient rere l'altre, treballadors de supermercats, periodistes que cobreixen la pandèmia i ciutadans que intenten passar com poden el confinament. Tot i els temps difícils, l'amor aconsegueix fer-se un forat. Aitor Gabilondo (Patria), productor de la sèrie, assegura que la idea de Besos al aire va néixer durant el confinament mentre mirava pel balcó. "Veia els veïns i vaig pensar que entre tantes coses dolentes també estaven passant coses bones, alguna cosa diferent. Així van sorgir les històries d'amor improbable d'aquesta sèrie", explicava en la presentació Gabilondo, que va confiar en Darío Madrona (Élite, Vivir sin permiso) pel guió i en Iñaki Mercero per a la direcció.

Homenatge a la comèdia romàntica

Amb un caràcter inevitablement optimista, Besos al aire és una comèdia romàntica amb referències explícites al gènere. El nexe en comú de totes les històries és el Javi (Paco León), un auxiliar d'infermeria fan de pel·lícules com Algo para recordar i Cuando Harry encontró a Sally que està enamorat de la doctora Silvia Cabanas (Leonor Watling), una metge que li recorda l'actriu Meg Ryan. Durant la pandèmia, el Javi ha assumit una de les tasques més delicades: fer d'enllaç entre familiars i malalts ingressats a l'UCI. A ells els transmet missatges d'optimisme i amor –una mica inventats– que endolceix amb línies de diàlegs de pel·lícules romàntiques dels anys 90. La sensibilitat i el romanticisme de l'auxiliar són vistos amb recel per la doctora, una professional més distant i estricta.

La història d'amor del Javi i la Silvia passa entre mascaretes i respiradors. "A l'hora d'interpretar m'ajudava molt l'aspecte físic. A l'estar moltes hores amb els EPI posats, amb plàstics que angoixen i et fan mal, entens ràpidament tot el que devia suposar per als sanitaris a nivell físic, sense comptar amb l'estrès i el fet que estaven salvant vides. Això em va facilitar connectar amb ells i que aflorés l'emoció", explicava León, que assegura que la sèrie és un homenatge a tots els professionals que van estar en primera línia de la pandèmia. Per la seva banda, Watling confessava haver tingut dubtes de si ja havia arribat el moment d'explicar una crisi que encara continua viva. "Em vaig adonar que explicar una història recent ens ajuda i és preciós. Aquesta sèrie provocarà emocions molt diferents en la gent", assegurava l'actriu.

Més enllà de la parella principal, en la sèrie també hi participen, entre d'altres, Nuria Herrero, que interpreta una auxiliar d'infermeria que creu haver trobat un nou amor a través d'una aplicació; Mariam Hernández, que dona vida a una dona que veu com la pandèmia ensorra la seva convivència matrimonial, o Loreto Mauleón (Patria), una càmera de televisió amb una relació d'amor-odi amb el redactor amb el qual treballa.

Les altres estrenes del cap de setmana
  • 'Invencible' (Amazon) El creador de 'The Walking dead', Robert Kirkman, torna amb una sèrie d'animació de superherois per a adults. El protagonista és Mark Grayson, un noi de 17 anys que és fill del superheroi més poderós del planeta, Omni-Man. A mesura que desenvolupa els seus propis poders, el Mark s'adona que el llegat del seu pare potser no és tan immaculat com ell creia. Entre els actors que han posat veu a la versió original hi ha J.K. Simmons i Sandra Oh.
  • 'Somos los mejores. Una nueva era' (Disney+) La plataforma recupera una de les seves pel·lícules familiars més entranyables dels anys 90 i la converteix en sèrie. Els jugadors de l'equip de hoquei dels Mighty ducks han passat de ser uns perdedors a ser ultracompetitius. L'Evan, un nen que va ser apartat de l'equip, i la seva mare volen muntar un nou equip format per marginats. Els personatges adults els interpreten Lauren Graham ('Las chicas Gilmore') i Emilio Estévez, que repeteix el personatge que feia en la pel·lícula original.
  • 'La templanza' (Amazon) Leonor Watling es posa romàntica per partida doble. A banda de 'Besos al aire', l'actriu també estrena l'adaptació de la novel·la homònima de María Dueñas, un drama ambientat a finals del segle XIX. Watling interpreta Soledad Montalvo, una dona que viurà una història d'amor apassionada amb Mauro Larrea (Rafael Novoa) amb les comunitats mineres de Mèxic com a teló de fons
stats