Mèdia 07/07/2015

Brauli Duart proposa crear un consorci format per IB3, Radiotelevisió Valenciana i la CCMA

Duart assegura que la predisposició al País Valencià per tirar endavant la proposta és "bona"

Acn
2 min
El president del consell de govern de la CCMA, Brauli Duart

BarcelonaEl president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, proposa crear un consorci format per Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3) i la CCMA. Ho ha dit en una entrevista al diari digital 'Comunicació 21', on explica que la intenció és "col·laborar en tot allò que es pugui i, a ser possible, al màxim nivell", passant per la producció de continguts comuna i la xarxa de corresponsals. Duart també ha explicat que, mentre no es recupera Canal 9, TV3 ha ofert la possibilitat de fer un informatiu "específic per al País Valencià, en valencià i des d'allà", tal com va dir al maig al Parlament.

Sobre la producció de continguts comuna, Duart posa d'exemple el programa 'Cosins germans' i assegura que es pot anar "molt més enllà", en referència a "informatius que abastin tot el territori, col·laboracions internacionals i cobertures" conjuntes. El president de la CCMA també afirma que "per part nostra, la voluntat hi és tota" i assegura que la predisposició al País Valencià per crear un consorci format pels tres ens televisius és "bona".

Pel que fa a la sentència del Tribunal Suprem que anul·lava la retallada del 5% del sou dels treballadors de Catalunya Ràdio, Duart diu que va ser "una sorpresa per a totes les parts". Tot i això, si el TS emet una sentència similar per als treballadors de la televisió catalana, diu que la direcció de la cadena "intentarà complir-la". Duart ha explicat que el 5% anuals dels treballadors de Televisió de Catalunya equival a gairebé 5,5 milions d'euros i ha advertit que caldria buscar fórmules per afrontar aquest "nou cost sobrevingut", ja que la CCMA, per imperatiu legal, no pot generar dèficit.

Pel que fa a la transparència de la Corporació, Duart exposa en l'entrevista que s'està treballant de cara a la temporada vinent en un mecanisme del procés de contractació lligat a l'aplicació de la llei de transparència perquè hi hagi "absoluta claredat en tot el sistema de contractació".

stats