NOU PROJECTE
Mèdia 02/02/2012

Buenafuente negocia tornar a Antena 3 a la franja de 'prime time'

Andreu Buenafuente i Antena 3 negocien el retorn de l'humorista català a la cadena de Planeta. Tot i que l'acord no està tancat, el projecte és un espai de prime time que s'emetria un cop per setmana.

Albert Castellví Roca
3 min
Andreu Buenafuente podria tornar a la televisió durant els pròxims mesos, amb un espai setmanal al prime time d'Antena 3.

BARCELONA.El futur d'Andreu Buenafuente podria passar, una altra vegada, per la pantalla d'Antena 3. Segons ha pogut confirmar l'ARA tant de fonts de la cadena com de la productora El Terrat -de la qual Buenafuente és el màxim responsable-, les negociacions entre totes dues parts avancen a bon ritme i malgrat que l'acord encara no està tancat, les posicions d'una banda i de l'altra són "pròximes".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nou programa suposaria el retorn d'Andreu Buenafuente a la franja de prime time , un espai que no ocupa des que va abandonar TV3, l'any 2004. De fet, l'última vegada que l'humorista s'havia referit als seus plans de futur -a mitjans de desembre, durant la presentació del llibre Lo que vendría a ser la televisión en España - ja va deixar clar que la seva voluntat era abandonar la franja de nit en què havia treballat durant els últims anys: "Després de set temporades en late night , la fórmula ha quedat esgotada, i per això es va parar", va explicar llavors Buenafuente, que va avançar també que el seu nou projecte era "un espai d'entreteniment en horari de màxima audiència".

En aquella ocasió Buenafuente es va mostrar obert a parlar amb totes les cadenes que hi estiguessin interessades -"totes", segons ell-, però va remarcar que l'horari era innegociable.

Més enllà d'aquest punt, però, pràcticament no s'ha confirmat cap altra dada sobre com podria ser el nou format. Tot i així, sí que es dóna per fet que es tractaria d'un espai de periodicitat setmanal, en la línia dels primers programes que Buenafuente va conduir a TV3, i per tant trencaria amb el format que havia seguit des del 2005, amb un espai d'emissió diària.

Un altre aspecte que encara està a l'aire és el de la data d'estrena del nou programa. Al desembre Buenafuente s'havia mostrat partidari de tornar a la televisió durant el primer semestre d'aquest any, però el fet que les negociacions amb Antena 3 encara no s'hagin tancat de manera definitiva fa pensar que potser caldrà esperar uns mesos més, fins a la tardor, per poder veure debutar el format.

Dos especials a TV3

Andreu Buenafuente va abandonar la primera línia televisiva el dia 30 de juny de l'any passat. Tot just una setmana abans havia avançat, per sorpresa, que no tenia intenció de continuar presentant Buenafuente després de l'estiu. Això va suposar el punt final a set anys conduint diàriament el programa, primer a Antena 3 -on va estar entre el 2005 i el 2007- i posteriorment a La Sexta -que l'havia acollit durant les quatre últimes temporades.

Des del primer moment, però, l'humorista va deixar clar que no pensava deixar de fer televisió, i que simplement volia aturar-se un temps i pensar tranquil·lament en nous formats.

D'aquests formats el primer que va veure la llum, al novembre, va ser l'especial Com va la vida? , dos programes en què Buenafuente va conversar amb el científic Eduard Punset sobre els grans temes de la ciència i de la humanitat, i que va gaudir d'una gran acceptació entre el públic, amb 637.000 espectadors de mitjana i un share que va arribar al 22,4%.

L'humorista va admetre que un espai com aquell només es podia fer en un canal com TV3, i fins i tot va deixar la porta oberta a tornar a treballar amb la cadena pública en ocasions posteriors. De moment, però, el seu horitzó per als projectes a més llarg termini continua sent el mercat estatal, al qual va aterrar per primera vegada el 2005 amb la garantia de l'èxit assolit a TV3 amb les diverses edicions del Sense títol i, posteriorment, amb La cosa nostra i Una altra cosa .

Va ser justament Antena 3 la primera cadena estatal en què Andreu Buenafuente va tenir un programa. El reusenc va ser la gran aposta de la cadena per fer front a un espai de Telecinco que fins llavors s'estava mostrant intractable, Crónicas marcianas . Tot i que Buenafuente no va aconseguir superar-lo en els índexs d'audiència, sí que va fer-los baixar sensiblement i, de fet, l'espai que conduïa Xavier Sardà va acomiadar-se pocs mesos després de l'arribada de Buenafuente a Antena 3.

El programa, guanyador d'un Ondas el 2006, va tancar la seva etapa a la cadena de Planeta el juny del 2007 amb una mitjana d'audiència del 20,9% al conjunt de l'Estat. Ara, després del pas per La Sexta -on va rondar el 8% de quota de pantalla- i d'uns mesos de parèntesi, el seu destí podria ser, una altra vegada, Antena 3.

stats