Publicitat
Publicitat

TELEVISIÓ ALTRUISTA

La Marató de TV3 recull possibles temes per al 2012 i 2013

Es busca malaltia per a programa solidari

La Fundació La Marató de TV3 ha obert un període de recepció de possibles temes per a les edicions 2012 i 2013 del programa solidari. És l'inici d'un llarg procés per finançar investigacions mèdiques.

Cinc mesos després que Albert Om presentés La Marató del 2010, la Fundació La Marató de TV3 ja busca temes per a les edicions dels anys 2012 i 2013. Fins al 17 de juny, associacions de pacients o familiars, entitats de recerca i societats científiques poden enviar, a través de la web de la Fundació, les seves propostes sobre les malalties que creuen que haurien de centrar els esforços del programa solidari de TV3 i de les activitats populars que s'organitzen al seu voltant.

La directora de la Fundació, Carme Basté, destaca que la convocatòria pública es va institucionalitzar el 2006, veient que algunes entitats ja havien proposat temes espontàniament per a edicions anteriors. Les últimes crides han rebut, en alguns casos, més de 60 propostes, que són estudiades per la comissió assessora científica de la Fundació -formada pels responsables dels principals hospitals i centres de recerca de Catalunya-, que avalua les propostes segons criteris com la incidència o la prevalença de cada malaltia, i també de l'existència o no de grups de recerca als quals després es puguin destinar els diners recaptats.

Aquesta comissió pot aportar també les seves pròpies propostes o recuperar-ne d'anys anteriors. Tot i així, destaca Basté, "qui finalment aprova el tema de La Marató és el patronat de la Fundació", on també hi ha representada la direcció de TV3 i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT