Mèdia 04/05/2013

El CAC considera "inapropiat" el vídeo de Telemadrid i en farà un informe

El reportatge mostrava imatges d'Stalin, Hitler i ETA per després donar pas a d'altres del president de la Generalitat

Efe
1 min

BarcelonaEl Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) considera "absolutament inapropiat" el reportatge de Telemadrid sobre el llenguatge polític del nacionalisme català i en farà un informe. Fonts d'aquest organisme han explicat a Efe que el president del CAC, Roger Loppacher, considera que el contingut d'aquest vídeo emès el 30 d'abril per la cadena madrilenya és "absolutament inapropiat" tenint en compte que es tracta d'una televisió pública.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per això, el CAC ha decidit d'ofici elaborar un informe que, quan tingui enllestit, enviarà també a la Comunitat de Madrid. Dijous passat, el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, va remetre una carta al director de Telemadrid en la que demanava una rectificació "clara i contundent" per "haver comparat el catalanisme amb el nazisme" en un espai informatiu.

Bosch va denunciar que, a l'inici del reportatge, s'observava que "imatges de Stalin, Hitler i ETA donaven pas a altres del president de la Generalitat, Artur Mas" i també d'ell mateix. Per la seva banda, el Síndic de Greuges català, Rafael Ribó, va enviar ahir una carta a la Defensora del Poble, Soledad Becerril, en la que li demana que analitzi el programa i "elevi els seus suggeriments" als responsables institucionals.

stats