Mèdia 15/05/2018

El CAC analitzarà les declaracions de Losantos en què defensava bombardejar Catalunya

El periodista lamentava que el govern espanyol no vulgui "utilitzar legítimament la força"

Ara
2 min

BarcelonaEl Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) analitzarà les recents declaracions de Federico Jiménez Losantos al seu programa d'EsRadio, en què va dir que Espanya podria bombardejar Catalunya. Fonts de l'organisme ho han confirmat a l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Divendres, al seu programa 'Es la mañana de Federico', Losantos va recuperar unes declaracions del 2014 de Quim Torra (que el dia abans havia estat designat com a candidat a la presidència de la Generalitat) en què deia, entre altres coses, que "[als catalans] ja no ens poden bombardejar". El periodista, però, va defensar que Catalunya sí que pot ser bombardejada, i va insinuar fins i tot que caldria fer-ho [a partir del minut 17.00 de l'àudio].

"Aquest subjecte [amb referència a Torra] diu: «Ja no ens poden bombardejar». Què vol dir que no els podem bombardejar? Esclar que els podem bombardejar!", comença Losantos. I continua: "Una altra cosa és que la porqueria de govern que tenim no sigui capaç de demostrar que sí que hi ha avions per bombardejar. Per descomptat! Una altra cosa és que la casta política prefereixi que es destrueixi Espanya abans d'utilitzar legítimament la força. Però que sàpigues, 'cocomochito', que Espanya té 70.000 policies, 90.000 guàrdies civils i 50.000 soldats perfectament armats que per descomptat poden prendre Barcelona, casa teva i el despatx de 'cocomocho' [Puigdemont] en cinc minuts. Naturalment que Espanya té força per respondre a un cop de força, macaco!"

Segons Losantos, els líders independentistes "han convertit en jueus amb la marca groga però al revés tots els catalans que no els obeeixen". El presentador diu també, amb referència a les manifestacions independentistes, que "desfilen com a Corea del Nord però disfressats de parxís, de coloraines". "Són com nazis de guarderia. Tots disfressats del mateix, en pla militar, però militar de 'kindergarten'", conclou.

Tot seguit, el periodista insisteix en la qüestió dels bombardejos. "«Ja no ens poden bombardejar». Que no? Home, per favor! Una altra cosa és que no ho fem perquè Espanya no és el que hauria de ser", diu, i tot seguit amenaça Quim Torra: "A tu no cal bombardejar-te. A tu només cal que et truqui el jutge i després, apa, a Estremera".

El mes passat el CAC ja va anunciar que analitzaria unes altres declaracions de Losantos, pronunciades també des del mateix programa, amb amenaces i insults contra Alemanya, després que un tribunal d'aquest país hagués deixat en llibertat Carles Puigdemont. Entre altres qüestions, el locutor va afirmar que hi pot haver "200.000 ostatges alemanys" a Mallorca i va alertar que "a Baviera poden començar a explotar cerveseries".

stats