Mèdia 12/07/2019

El CAC publica deu consells contra la publicitat sexista

Recomana actualitzar els rols de gènere i no identificar un producte només amb homes o amb dones

Ara
1 min
El CAC publica deu consells contra la publicitat sexista

BarcelonaEls estereotips de gènere continuen estant presents en la publicitat, una situació que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), l’Institut Català de les Dones (ICD) i el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya volen revertir amb la publicació d’un decàleg de recomanacions per a les agències publicitàries.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En la presentació que va tenir lloc ahir, Roger Loppacher, president del CAC, va recordar que una enquesta recent del CEO indicava que un 60% de la ciutadania considera que la publicitat mostra una imatge de la dona que no es correspon amb la realitat. Entre els consells que es faciliten hi figuren l’actualització dels rols de gènere dels personatges, no identificar els productes exclusivament per a un gènere, no utilitzar les dones com a objecte de desig o formar els professionals del sector en perspectiva de gènere.

Per la seva banda, Núria Balada, presidenta de l’ICD, va insistir en la idea que una comunicació sexista “pot penalitzar” una marca. Per tal d’animar les empreses a fer un canvi en les campanyes, les tres institucions també van presentar una llista de deu beneficis que la igualtat pot tenir per a una marca, com la fidelització del públic compromès amb la igualtat de gènere o la millora de la imatge de la marca.

stats