Mèdia 16/01/2016

Els canals de televisió podran oferir un resum de 90 segons de cada partit de Lliga

La CNMC gira l'esquena a la LFP, que limitava aquest contingut a un minut i mig per jornada

Albert Castellví
1 min
NOU SEGONS PER PARTIT A part de TVE, els canals només podran oferir 90 segons d’imatges per jornada.

BarcelonaEls canals de televisió han guanyat a la Lliga de Futbol Professional (LFP) la batalla pels resums dels partits de futbol. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat les cadenes a oferir gratuïtament resums d'un màxim de 90 segons per cada enfrontament de Lliga, tal com reclamaven des de principis de temporada. Fins ara, la LFP només els permetia oferir un minut i mig d'imatges per jornada. La decisió encara no ha estat publicada oficialment, però fonts de Mediaset ho han confirmat a Europa Press, i s'espera que aquesta nova pràctica ja es començarà a aplicar des d'aquest cap de setmana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A l'agost, la Lliga va adjudicar en exclusiva a TVE els drets d'emissió dels resums de la competició –fins ara, l'accés a aquests continguts era lliure– i, en compliment de la llei de la comunicació audiovisual, va autoritzar la resta de canals a emetre gratuïtament 90 segons d'imatges per jornada per garantir el dret dels ciutadans a la informació. La resta de canals –i especialment els grups privats, Mediaset i Atresmedia– van mostrar la seva disconformitat amb aquesta decisió i van presentar un recurs davant de la CNMC, perquè entenien que el dret a la informació havia de permetre que aquests 90 segons d'imatges fossin per partit, i no per jornada, tal com ara Competència ha acceptat.

De moment, la LFP està pendent d'adjudicar els drets dels resums dels partits per a les tres pròximes temporades, igual que la resta de continguts en obert. Pel que fa als partits reservats als canals de pagament, es van repartir entre Movistar i Mediapro.

stats