Mèdia 20/08/2012

Carles Bosch: "Tinc la sensació que començo de zero, m'he de reinventar"

Considera que la televisió pública té l'obligació d'explicar la crisi i, després d'un disgust, té la sensació que torna a començar. El guardonat director de documentals i reporter de TV3 explica a l'ARA que ha deixat de banda massa coses per la feina, i que no compensa

Marta Bausells
1 min
Carles Bosch: "Tinc la sensació que començo de zero, m'he de reinventar"

Sant Joan DespíEns rep a TV3, on treballa des dels inicis de la cadena. Va ser dels primers reporters del '30 minuts' i avui treballa al 'Sense ficció'. Després d'informar de conflictes arreu del món, amb el documental 'Balseros' –sobre cubans que abandonaven el país en rais als 90– va revolucionar el gènere i va anar als Oscars, i amb 'Bicicleta, cullera, poma' va il·lustrar l'Alzheimer i va commoure. En plena crisi, se sent "ferit" amb TV3 per la no emissió el dia previst del seu últim projecte, un reportatge sobre la crisi de l'estat del benestar, que va acabar coincidint amb una semifinal de l'Eurocopa. En una entrevista a l'ARA, fa reflexions com les següents:

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Quan fas una cosa per a una televisió pública, el que frustra és que no es vegi. Dol, i a mi m'ha marcat. M'he sentit ferit"

"Tinc clar que [...] els pocs diners que hi hagi per fer cinema documental a TVC, jo no els vull. Compliré, però no vull que em donin diners per fer més enllà del que és la meva obligació"

"Per a mi la professió ho ha estat gairebé tot. No sé si voluntàriament o no, he deixat massa coses de banda"

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats