Mèdia 03/02/2016

Carles Capdevila, premi Ciutat de Barcelona de Mitjans de Comunicació

El jurat destaca la seva "defensa de l'educació des dels mitjans" i la seva feina de cinc anys al capdavant de l'ARA

Ara
2 min

BarcelonaEl director fundador de l'ARA, Carles Capdevila, ha estat distingit amb el premi Ciutat de Barcelona 2015 en la categoria de Mitjans de Comunicació, segons ha anunciat aquest matí l'Ajuntament de la capital catalana. Capdevila ha estat guardonat "pel seu esforç constant en la defensa de l’educació des dels mitjans, que ha tingut una fita el 2015 en l’extraordinària difusió a través de les xarxes socials de la conferència 'Educar amb humor'".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Així mateix, el jurat del premi reconeix també "els cinc anys en què Carles Capdevila ha impulsat el diari ARA" i en aquest sentit destaca que "el seu discurs de comiat com a director", pronunciat, el 24 de novembre a la redacció del diari, constitueix "un testimoni especialment valuós del seu pensament periodístic".

Capdevila va dirigir l'ARA des de l'aparició del diari, el 28 de novembre del 2010, fins al dia del seu cinquè aniversari, moment en què va abandonar la primera línia per passar a ocupar el càrrec honorífic de director fundador. En el seu emotiu discurs de comiat, l'exdirector del diari va explicar que el que havia descobert en els cinc anys que va passar "a prop dels poders" no li havia agradat.

"Ho he patit molt. M’han fet patir. Ho dic sorprès i decebut, potser és ingenuïtat, però prefereixo ser ingenu que cínic. Als poders, al món de les persones amb capacitat de coacció, sobretot econòmica, hi he tingut molts disgustos", va assegurar, i va afegir: "Estic content de perdre de vista aquests poders, però ells no em perdran de vista. Com a persona lliure, com a periodista lliure, miraré de combatre i denunciar les misèries del poder".

El jurat del premi, en la categoria de mitjans de comunicació, estava format per Vicent Partal –que n'era el president–, Toni Puntí, Ingrid Guardiola, Francesc Escribano i Júlia Otero, que van aprovar per unanimitat la concessió del guardó a Capdevila. Convocats per l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), els premis Ciutat de Barcelona distingeixen "la creació, la investigació i la producció de qualitat" realitzada a la ciutat per "creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen", i s'atorguen a obres que "han de contribuir al desenvolupament del fet cultural". Els guardons es lliuraran el dia 15 de febrer al Saló de Cent de l'Ajuntament, en un acte que conduiran Txe Arana i Bruno Sokolowicz.

stats