Mèdia 04/11/2015

Carles Costa es reincorporarà a la redacció de TV3 a Sant Joan Despí

2 min
Carles Costa es reincorporarà a la redacció de TV3 a Sant Joan Despí

Carles Costa, que durant els últims quatre anys ha sigut el corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Londres, es reincorporarà aviat a la redacció central de la televisió pública, a Sant Joan Despí, segons han explicat a l’ARA fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Costa havia anunciat aquest dilluns, a través de diversos tuits, que abandonava el seu lloc a la capital britànica i que, de fet, deixava de ser “corresponsal de TV3”, una tasca que ha desenvolupat al llarg d’una dècada, ja que abans d’instal·lar-se a Londres havia treballat sis anys a París. En els seus missatges a Twitter, però, el periodista no precisava si continuaria vinculat d’alguna manera a la cadena, cosa que ara la cadena pública ha confirmat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Costa tampoc va detallar els motius pels quals deixava el càrrec -una decisió que, segons es desprenia dels seus missatges, havia pres la cadena, i no pas ell-, però des de la Corporació situen aquest relleu dins de la normalitat: “A TV3 els períodes naturals per als corresponsals són de quatre anys. Tenim Carles Costa en una altíssima consideració professional i creiem que el millor aprofitament que en podem fer ara és a la redacció de Barcelona”, expliquen des de la CCMA, i subratllen que “la decisió de rellevar-lo com a corresponsal no qüestiona en cap moment la seva vàlua” com a periodista.

L’anunci de Costa també va agafar per sorpresa el comitè d’empresa de TV3, que ahir al matí temia que pogués suposar la desaparició de la corresponsalia de la Corporació a Londres. La CCMA, però, garanteix que la mantindrà oberta, tot i que de moment no se sap qui se’n farà càrrec, ja que el nou corresponsal ha de sortir d’un procés intern de selecció que encara no s’ha posat en marxa. Des de la cadena asseguren que el concurs “es convocarà de manera imminent”, i que, per tant, “en un termini aproximat de quinze dies” ja s’hauria de conèixer el nom del substitut de Costa. Tot i així, la cadena admet que “la incorporació del nou corresponsal es podria retardar encara algunes setmanes més”, cosa que donaria prou temps tant a TV3 com al professional escollit per preparar-se per a la nova situació. A. Castellví / À. Gutiérrez

stats