Històries de la tele 09/08/2022

El 'Carpool karaoke' més decisiu

2 min
Una captura de pantalla de 'Carpool Karaoke'

L’estiu del 2016, James Corden estava rodant una nova edició del Carpool karaoke, la secció en què el presentador del programa The late late show porta amunt i avall famosos en cotxe per entrevistar-los i cantar algunes cançons mentre condueix. En una d’aquestes edicions tenia com a convidats els integrants del grup Red Hot Chili Peppers. Anthony Kiedis, el cantant i líder de la banda, anava assegut en el lloc del copilot i els altres tres membres del grup anaven al seient del darrere. Va ser una conversa esverada en què tots plegats es van acabar traient la samarreta per cantar. Kiedis, a més, va explicar que Cher li va fer de cangur quan ell tenia dotze anys i l’anècdota va generar bromes i rialles. Amb tot, no va ser una edició especialment memorable del programa ni una entrevista que generés cap moment transcendent o emotiu. Però si aquell Carpool karaoke ha passat a la història és per un instant que ni es va veure des de casa ni les càmeres el van enregistrar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant la gravació, van baixar del cotxe perquè James Corden i Anthony Kiedis duguessin a terme una baralla de lluita lliure sobre la gespa, en un tros de carrer amb cases unifamiliars. Just després d’aquell combat informal entre el cantant i el presentador, però, es va produir una situació que no tenien prevista a nivell de guió. La història va transcendir perquè el mateix Anthony Kiedis la va explicar unes setmanes més tard en una emissora de ràdio britànica, Radio X.

Un cop van haver acabat de rodar aquella baralla còmica, l’equip havia pensat anar a menjar alguna cosa en un restaurant mexicà que hi havia a prop. Però, de sobte, d’una casa de l’altra banda del carrer va sortir una dona plorant amb un nadó als braços, cridant perquè el seu fill no podia respirar. Van anar-hi de pressa i la mare, desesperada, va donar la criatura a Kiedis, que, de forma instintiva, va intentar fer una maniobra de reanimació al bebè sense sortir-se’n. El cantant recordava que la criatura tenia la boca tancada i no l'hi podia obrir. Tal com ho va narrar a l’emissora de ràdio, aleshores va optar per fregar-li la panxa suaument. I unes bombolletes van començar a aparèixer al voltant de la boca del nadó. Va semblar que la criatura començava a respirar. Minuts després van arribar els equips d’emergència i Kiedis va lliurar-los el bebè sa i estalvi. Kiedis, que té un fill que aleshores tenia vuit anys, va atribuir el seu instint de salvació a la paternitat.

Des d’una perspectiva televisiva, aquella vivència no va tenir cap tipus de transcendència. Ni Corden ni els integrants de Red Hot Chili Peppers van parlar-ne després en la continuació de l’entrevista. Però la gravació d’aquell programa va fer que Kiedis fos en el lloc adequat en el moment que calia i ves a saber si va ser determinant per salvar la vida d’aquell bebè. Un nen que potser quan sigui gran explicarà un dia en una entrevista que és viu gràcies al cantant de Red Hot Chili Peppers.  

Mònica Planas Callol és periodista i crítica de televisió
stats