Mèdia 10/03/2016

"Espero que ens segueixi llegint": carta oberta del director de LOC a la reina

Iñaki Gil respon a Letícia després de la filtració dels missatges en què qualificava de "merda" el suplement d''El Mundo'

Ara
2 min
El rei Felip VI i la reina Letícia, en un acte oficial del mes de febrer. La Zarzuela va evitar pronunciar-se sobre els missatges, però afirma que l’amistat amb Javier López Madrid s’ha trencat.

BarcelonaIñaki Gil, director adjunt d'El Mundo' i responsable del suplement LOC ('La otra crónica'), publica aquest dijous al diari una carta oberta a la reina Letícia, l'endemà que es fessin públics els missatges de suport que la monarca havia intercanviat amb l'empresari Javier López Madrid, investigat pel cas de les targetes 'black' de Caja Madrid, en què qualificava de "merda" aquesta publicació.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La carta comença amb ironia: "Permeti'm que m'adreci a vostè amb el tractament que com a reina d'Espanya mereix. No gaudeixo del favor de pertànyer al seu cercle d'amistats per anomenar-la simplement Letícia, ni encara menys Ltzia [en referència al nom amb què constava la reina a l'agenda de contactes de López Madrid]. I, en cap cas, gosaria dirigir-me a vostè com a 'compi iogui'", diu Gil, que recull d'aquesta manera l'expressió que més cridava l'atenció dels missatges de la reina.

"M'alegra saber que es troba entre els més de sis milions de persones que llegeixen 'La otra crónica'", continua el director de la publicació, que tot seguit fa referència al menyspreu amb què s'hi va referir la monarca: "Respecto, per descomptat, la seva opinió sobre la nostra feina. Nosaltres també opinem sobre vostè. Tot i que mai hem arribat a escriure de cap peça que vesteixi, de cap comentari seu, que és una merda".

Tot seguit, Gil assegura que no espera que Letícia es disculpi, i entra a valorar el fons de la conversa entre ella, el rei Felip VI i López Madrid. "El més important és el que segueix en el seu desafortunat missatge a Javier López Madrid, a qui la Fiscalia demana un any i mig per apropiació indeguda", assenyala el periodista, i es pregunta si, cinc dies després que sortís a la llum que formava part dels beneficiaris de les targetes 'black', "ningú del seu servei va trucar al senyor López per preguntar-li si era veritat l'acusació i què pensava fer". "El seu missatge sembla donar a entendre que vostè es va assabentar a través de LOC dels problemes del seu company de ioga", reflexiona Gil.

"Confio que ara que es coneixen millor ja no s'estimin tant i es respectin el just. Em sorprèn la imprudència de vostè i del seu marit en intercanviar-se missatges [amb ell]", afegeix el director adjunt d''El Mundo', que li recorda que, encara que els textos que ara s'han fet públics pertanguessin a l'àmbit privat, "una reina no pot deixar de comportar-se com a tal ni un segon", ni "escriure de forma despectiva sobre una publicació".

I conclou: "No esperem les seves disculpes. En tenim prou que ens permeti seguir fent lliurement la nostra feina, que era la seva. I que ens segueixi llegint".

stats