Mèdia 23/05/2012

"Jo no sóc el català de l'any, ho és el ciutadà que pateix les retallades": el discurs de Puyal, en 5 frases

En rebre el títol de Català de l'Any 2011, el periodista esportiu Joaquim Maria Puyal ha recordat al president Mas que "si algun cop se sent sol, té un poble al darrere". Aquí teniu un resum del seu discurs

Ara
1 min

BarcelonaEl periodista Joaquim Maria Puyal ha guanyat el títol de Català de l'Any amb el 42,65% dels més de 80.000 vots dels espectadors d''Els mmatins', de TV3, i els lectors del diari 'El Periódico'. Aquestes 5 frases són algunes de les més representatives del seu discurs:

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. "Jo no sóc el Català de l'Any, ho sé, el Català de l'Any és el ciutadà que pateix les retallades, la persona que pateix la crisi a casa".

2. "Hem confós la felicitat amb el diner, hem confós la crisi econòmica amb la moral, hem confós els papers, ens hem acostumat a viure bé, hem oblidat la cultura de l'esforç i hem vist com uns descarats polítics i alguns negociants sense escrúpols han fet amb el diner allò que els ha convingut".

3. "De tot això [la crisi], el conjunt de la societat també en té una part de responsabilitat: ens calen discursos i pensadors lúcids, ens calen idees per, entre tots, trobar algunes línies vàlides de pensament per sortir de la crisi".

4. Puyal ha dit a Artur Mas: "President, si algun cop se sent sol, sàpiga que té un poble al darrere. Si els catalans anem junts, som imbatibles".

5. "Sóc un periodista i accepto aquest honor en nom dels periodistes. El periodisme és una feina molt important en la nostra societat perquè la lliure circulació d'idees i l'explicació de la realitat des d'òptiques honrades per part dels periodistes ens permet, als ciutadans, disposar d'informacions fiables".

stats