Mèdia 18/09/2020

Crit d’alerta de la plantilla de Catalunya Ràdio contra la direcció

El comitè d'empresa denuncia una "guerra entre departaments" que perjudica els treballadors

Albert Castellví Roca
1 min
Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, va explicar els canvis que hi haurà a iCat durant la sessió de control parlamentari a la Corporació celebrada ahir.

BarcelonaEl comitè d’empresa de Catalunya Ràdio considera que la direcció de l’emissora “ha desistit de la gestió del dia a dia i ha potenciat una guerra entre departaments, seccions, grups i persones”, la qual cosa “afecta greument la feina dels treballadors”. L’organisme atribueix aquesta situació a la “guerra partidista” entre ERC i JxCat, personificada en aquest cas en el director de la ràdio, Saül Gordillo (que va ser proposat per ERC), i el cap d’informatius, Francesc Cano, considerat proper a JxCat. “En comptes d’ajudar-se mútuament es posen pedres, i qui pringa és el treballador”, denuncia la presidenta del comitè, Mercè Alcocer.

Segons ella, les discrepàncies entre ells dos venen de lluny, però la situació s’ha tornat “kafkiana” arran de la pandèmia del covid-19, ja que “tot el departament de programes teletreballava i tot informatius era presencial, menys els editors i subeditors”. “Segons a quina planta treballis tens uns drets o uns altres. Això no és just!”, exclama Alcocer, que afegeix que s’està “menystenint” els professionals de més edat i “amb més experiència”. Tot plegat, adverteix, fa que la plantilla estigui cada cop més “desmotivada”.

stats