Graelles

Catalunya Ràdio planeja suprimir 'L'última hora' de Quim Morales i aborda la renovació del matinal de Ricard Ustrell

A l'espera de si Ustrell renova al magazín matinal, TV3 avalua si segueix amb el 'Planta baixa', programa que també produeix el periodista sabadellenc

2 min
Ricard Ustrell, presentant 'Col·lapse'

BarcelonaQuan encara falten quatre setmanes per a les notes finals de les audiències que atorga l’EGM, comencen a configurar-se les graelles per al pròxim curs. Un dels moviments que ha pogut saber l’ARA –i ha avançat El Nacional– és la modificació dels matins de Catalunya Ràdio. La intenció de la direcció passa per eliminar l’espai L’última hora, que capitaneja Quim Morales i s'emet de 12 a 1 del migdia. Hores d'ara no s'ha tancat què ocuparia aquesta franja. Aquest matí de dijous fonts de la Corporació explicaven a l'ARA que una de les opcions obertes era ampliar el magazín matinal que comanda Ricard Ustrell una hora. Però des de la Manchester Radiofònica, la productora d'Ustrell, relaten a aquest diari que El Matí de Catalunya Ràdio, si continuen fent-lo, "serà com fins ara" i que "no s'assumirà una hora més". Alhora, fonts de la ràdio neguen també que aquesta opció estigui sobre la taula.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La decisió encara no és ferma al 100%, però a l’equip de Quim Morales sí se li ha comunicat que la cancel·lació és la via més plausible. El locutor penjava a mig matí un tuit on deia: "Us recordo que estic fulminat", al costat de l'emoji d'un llamp.

En tot cas, el comunicador seguirà a la casa: a l'abril la Corporació va aprovar un contracte amb la seva productora Quim and Jerry per valor de 51.000 euros i deu mesos de durada per a un projecte titulat Mai és el moment, un videopodcast sobre criança previst per a la plataforma 3Cat i que presentaran Alba Gutiérrez i Maria Moya, conegudes per la seva participació a l'espai Aruseros de La Sexta.

La negociació d'aquesta franja tindrà lloc també amb la renovació d'Ustrell encara a l'aire, ja que es va firmar per una sola temporada i, per tant, ara caldrà tancar les condicions per una segona. El periodista sabadellenc –actualment de baixa per paternitat– treballa a dues bandes, ja que, en paral·lel al que passi a Catalunya Ràdio, és també el productor del magazín de tardes Planta baixa, i la direcció de TV3 ha obert un període per determinar si aquest espai continua o no. Quant a Col·lapse, la televisió considera que compleix objectius, segons ha pogut determinar aquest diari.

En els últims dies el programa Versió RAC1 havia llançat el nom de Samanta Villar com a possible substituta d’Agnès Marquès a la franja de tardes. En tot cas, TV3 no estudia un canvi de presentadora per al mateix format: o seguirà el Planta baixa amb Marquès o el programa caurà de la graella. A partir d’aquí, algunes productores han presentat, a iniciativa pròpia, propostes per ocupar aquelles hores entre la sèrie El paradís de les senyores i el concurs Atrapa’m si pots. Una de les empreses que s’han postulat per assumir la franja és Magnolia, amb un projecte per al qual proposa Villar com a cara visible.

La franja de L'última hora i la d'El matí de Catalunya Ràdio estan connectades ja que l'emissora pública les empaqueta com un únic programa, ja que això li permet sumar més audiència en l'EGM (amb una metodologia que beneficia cada hora addicional). Per tant, a banda de decidir qui n'és el titular, s'haurà de veure també si segueix formant part del magazín matinal de la pública o no, la qual cosa podria tenir un impacte negatiu en les xifres d'oients.

stats