Mèdia 05/06/2019

Catalunya Ràdio retransmetrà en directe les principals diades castelleres

L'emissora ha fitxat Carles Cortés per a l'espai, que començarà amb la jornada de Sant Joan

Acn
1 min
2d7 dels Castellers de Sants en Vigílies d'Aniversari

BarcelonaCatalunya Ràdio amplia l'aposta castellera i retransmetrà en directe les sis principals diades del calendari casteller, la primera de les quals serà la de Sant Joan de Valls. L'emissora ha fitxat el periodista Carles Cortés per al programa, al qual se sumarà l'equip del '3 rondes' i els micròfons autònoms de Coia Ballesté, delegada de Catalunya Ràdio a Tarragona, i el periodista Oriol Rodríguez, juntament amb altres professionals de la casa.

En declaracions a l'ACN, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha celebrat que la ràdio pública "doni veu a un fenomen cultural i social que, fins ara, no havia tingut la presència que mereixia" a l'emissora. Així mateix, ha destacat el fitxatge de Cortés com una veu "referent" i "coneixedora" de la realitat castellera a Catalunya.

En aquest sentit, Gordillo ha defensat que l'emissora pública vol ser "punt de referència de totes les colles del país" retransmetent en directe les principals jornades tenint en compte un "equilibri territorial" i buscant la representació del màxim de colles.

Concretament, les diades castelleres que s'oferiran en directe per Catalunya Ràdio seran les de Sant Joan de Valls, les Santes de Mataró, Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès, Santa Tecla de Tarragona, Santa Úrsula de Valls i Tots Sants de Vilafranca del Penedès. La resta de diades castelleres continuaran oferint-se al '3 rondes' de Catalunya Informació.

El director de Catalunya Ràdio ja va anunciar la voluntat d'apostar per les retransmissions castelleres per Catalunya Ràdio en una compareixença a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) el 19 d'octubre.

stats