Mèdia 21/10/2017

La CCMA es compromet a mantenir "un servei públic de qualitat, compromès amb els principis ètics i democràtics"

La Corporació respon a "l'anunci d'intervenció" per part del govern espanyol

Ara
2 min
TV3 ha vist reduïda la seva oferta de canals els darrers anys

BarcelonaLa Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) es compromet a "continuar, ferma, amb la missió d'oferir a tots els ciutadans de Catalunya, en compliment del mandat del Parlament, un servei públic de qualitat, compromès amb els principis ètics i democràtics, i amb el pluralisme". És la resposta de l'ens públic a "l'anunci d'intervenció per part del govern d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En un comunicat emès aquest dissabte al vespre, la Corporació recorda que "va néixer el 30 de maig del 1983, amb l'aprovació per unanimitat de totes les forces polítiques del Parlament d'una llei que es convertia en una de les primeres lleis aprovades per la cambra catalana", i subratlla que "l'exigència a què són sotmesos els mitjans de la CCMA queda palesa en la missió i les funcions de servei públic, en els principis i les línies d'actuació de la programació i en el llibre d'estil".

"Els mitjans de la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio, reflecteixen la diversitat de la societat i són garantia d'una informació veraç, objectiva i plural", defensa el comunicat, amb referència als objectius que s'ha fixat el govern espanyol amb la seva decisió d'intervenir els mitjans catalans. "Així ho indiquen", recorda la Corporació, "els informes d'observança del pluralisme i totes les dades objectives, i ho referma la confiança de l'audiència, cada dia: els programes informatius de TV3 són líders molt destacats i referència indiscutible al nostre país, i encapçalen els rànquings de qualitat i credibilitat".

Segons la CCMA, "aquesta és la feina que defensen tots els professionals des de TV3 i Catalunya Ràdio, i que cal preservar per mantenir la llibertat d'informació i expressió al nostre país, imprescindible en democràcia".

stats