RETALLADES A LA CCMA
Mèdia 25/06/2013

ICV-EUiA defensa al Parlament acabar amb les subvencions al Grup Godó mentre es retalli a TV3

8TV va rebre el 2012 el 36% de les subvencions a projectes de televisions en català i RAC1 i RAC105 van acumular el 47% de les ajudes a projectes de ràdios

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl grup parlamentari d'ICV-EUiA ha registrat al Parlament una proposta de resolució per instar el Govern a frenar l'ERO i la retallada salarial a TV3 i Catalunya Ràdio. Així mateix, recorda que, mentre el Govern ha reduït el pressupost a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) dels 330 milions el 2010 a 225 milions el 2013, "ha mantingut ajudes milionàries els darrers anys a mitjans de comunicació privats". Per això, a més de reclamar que s'augmenti el pressupost en 27 milions per evitar l'ERO, la resolució dels ecosocialistes també proposa "deixar de donar ajudes als mitjans de comunicació audiovisuals catalans privats que són competència directa amb els mitjans de la corporació mentre la situació econòmica no permeti garantir una recuperació de la dotació pressupostària mínima necessària per a mantenir el model d'èxit de la CCMA".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El comitè d'empresa de TV3 va denunciar en el seu moment que l'executiu català voli "desmantellar una part de TV3 en benefici de tercers". De fet, les subvencions a televisions i ràdios estan força concentrades en la categoria d'ajudes a projectes; és a dir, les que no depenen de l'audiència, sinó de la proposta concreta per implementar "projectes que fomentin i consolidin l'espai català de comunicació". En el cas de les ajudes a la televisió, el Diari Oficial de la Generaitat de Catalunya (DOGC) va informar el 15 de febrer que Emissions Digitals de Catalunya SA, que gestiona 8TV i propietat del Grup Godó, havia rebut el 2012 dues subvencions per un total de 284.939 euros, el 36% del total de la convocatòria, tot i que també van cobrar-ne 17 empreses més, totes elles unes quantitats molt inferiors. En el cas de la ràdio, el DOGC va informar el mateix dia que Radiocat XXI SL, filial del Grup Godó que gestiona Rac1 i Rac105, va rebre el 2012 dues subvencions per un valor total de 267.000 euros, el 47% del total de la convocatòria, tot i que en aquest cas també van rebre ajuts sis empreses més, totes de quantitats molt inferiors.

La resolució d'ICV-EUiA està firmada per la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, el cap de files d'EUiA al Parlament, Joan Mena, i la diputada d'ICV Marta Ribas.

stats