Intel·ligència artificial

ChatGPT pateix una crisi i respon coses sense sentit

L'eina d'intel·ligència artificial fa hores que té un funcionament anòmal i entre altres coses parla en 'spanglish'

2 min
El ChatGPT és una de les múltiples eines que ofereix la intel·ligència artificial.


Els usuaris que confien en ChatGPT per a la seva feina diària i els que el fan servir només per curiositat s'han trobat que en les darreres hores l'eina d'intel·ligència artificial ha deixat de girar rodona. Diferents persones han publicat a través de Twitter i de plataformes com Reddit imatges d'algunes de les respostes estranyes que els ha donat ChatGPT a causa d'un error no identificat. Entre altres coses, el xatbot respon als usuaris en un idioma que és una barreja d'anglès i castellà, el que es coneix com a spanglish.

OpenAI ha explicat a través de la seva pàgina web que ha identificat el problema, tot i que no ha especificat quin és, i que ja està treballant per solucionar-lo. Molts usuaris han explicat que han establert una conversa amb el xatbot i que li han fet notar que deia coses sense sentit. Després que ChatGPT donés respostes inconnexes, un usuari li ha preguntat "T'has tornat boig? És la primera vegada que el que dius no té sentit completament... Llegeix l'última part de la teva resposta. Explica'm què ha passat". La resposta de l'eina ha sigut: "Sembla que hi ha hagut un error tècnic en la meva última resposta que ha fet que em repeteixi i que hagi virat cap a una conversa sense sentit".

En un fòrum de Reddit, un usuari ha penjat un altre exemple de mal funcionament de ChatGPT. A la pregunta "Què és un ordinador?", el xatbot ha respost "Fa això com un bon treball de web de l'art del país, un ratolí de la ciència, un dibuix senzill d'uns quants tristos". L'enginyer especialista en intel·ligència artificial Andriy Burkov alertava al seu perfil d'X dels problemes de GPT-4 (l'última versió de ChatGPT). "Acaba cada resposta amb una mena de bogeria al·lucinada i no para de generar contingut".

L'especialista en ciència cognitiva Gary Marcus comença la seva newsletter d'avui amb l'enunciat "ChatGPT ha enfollit". Marcus també assenyala que lluny de ser una broma, aquesta frase també és un advertiment. "La IA generativa és una mena d'alquímia. La gent recull la quantitat de dades més gran que pot i (aparentment, si cal creure els rumors) juga amb tota mena d'indicacions ocultes amb l'esperança que tot surti bé", diu. "La realitat, però, és que aquests sistemes mai han sigut estables. Ningú ha sigut mai capaç de dissenyar garanties de seguretat. Encara estem vivint en l'era de l'alquímia de l'aprenentatge automàtic", afegeix. Marcus remarca que tot i que el problema actual de ChatGPT se solucioni, el cas hauria de servir de toc d'atenció. "La necessitat de tecnologies completament diferents que siguin menys opaques, més interpretables, més manejables i més depurables segueix sent primordial", assenyala.

stats