25N
Mèdia 25/11/2012

La CNN alerta que Espanya pot generar una segona "llegenda negra" si reacciona excessivament contra el referèndum

La web de la cadena obre amb un article en què es traça un paral·lelisme entre la situació actual catalana i els fets que van desembocar en la Guerra dels Vuitanta Anys

Ara
1 min
Fragment de la portada de la CNN

BarcelonaLa CNN obria la portada digital aquest diumenge al vespre amb un article en què alerta dels perills de frenar el referèndum independentista. Sota el títol "La lluita de Catalunya per a la independència: hi ha lliçons que cal aprendre de la revolta holandesa?", el professor d'economia Hans-Joachim Voth traça un paral·lelisme amb la situació de Catalunya al 2012 i la dels Països Baixos a mitjans del segle XVI. L'autor recorda que el que va començar com un conflicte menor va escalar fins a convertir-se en la Guerra dels Vuitanta Anys. I que, quan va acabar el conflicte, Espanya havia perdut el control de les províncies en disputa.

"La Guerra dels Vuitanya Anys va establir les bases per a la llegenda negra espanyola, una demostració de potent propaganda anticatòlica que barrejava realitat i exageracions per presentar Espanya com un país cruel, intolerant i d'un poder il·legítim. Una reacció excessiva contra el referèndum independentista té el potencial d'ennegrir la imatge espanyola per unes quantes dècades, i de desmentir la imatge de pau i prosperitat que ha fet merèixer a la Unió Europea el premi Nobel de la Pau aquest any".

stats