Ràdio
Mèdia 21/02/2011

Els treballadors de COM Ràdio denuncien l'incompliment del conveni col·lectiu

La direcció de l'emissora es nega a aplicar la revisió salarial emparant-se en la retallada dels sous dels funcionaris de la Diputació de Barcelona

Albert Castellví
1 min

BarcelonaEl Comitè d'Empresa de COM Ràdio ha fet pública una nota on denuncia que l'empresa "vulnera el conveni col·lectiu", ja que "es nega a aplicar la clàusula de revisió salarial pactada amb els treballadors". Segons el Comitè assegura que la direcció de l'emissora ha decidit "no pagar als treballadors/es els endarreriments de l'IPC de 2010, emparant-se en una interpretació que la Diputació de Barcelona ha fet de la llei de Pressupostos Generals de l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons els representants dels treballadors, la Diputació, propietària de l'emissora, "vol aplicar les retallades pactades per als funcionaris" de l'ens, però recorden que els treballadors de COM Ràdio és personal "laboral", i que "l'empresa és una Societat Anònima Mercantil", per la qual cosa, en la seva opinió, no se'ls pot aplicar aquesta rebaixa salarial.

Finalment, el Comitè adverteix que "ha iniciat els tràmits legals per defensar els drets laborals dels treballadors" de l'emissora, i afegeix que ja ha iniciat un procés de mediació davant del Tribunal Laboral de Catalunya, tot i que "la direcció de COM Ràdio s'ha tancat en banda i ha ratificat l'incompliment del conveni col·lectiu vigent". Segons el comitè, això els fa témer que es puguin produir "futures vulneracions" del conveni.

stats