Mèdia 29/03/2022

Condemnen 'El hormiguero' per haver utilitzat sense permís l'obra d'una il·lustradora valenciana

El programa haurà d'indemnitzar María Mar Hernández Fernández per haver fet servir una imatge en un decorat

Ara
1 min
Pablo Motos presenta 'El hormiguero'

El programa El hormiguero 3.0, presentat per Pablo Motos, haurà de pagar 16.000 euros a la il·lustradora valenciana María Mar Hernández Fernández, més coneguda com a Malota, per haver fet servir com a decorat una il·lustració seva sense permís.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els fets van tenir lloc l'any 2018, quan el programa va fer servir una obra pictòrica de la il·lustradora, coneguda com L'astrònom, com a fons d'un espai d'humor inclòs en diverses emissions d'El hormiguero 3.0. La sentència, que és ferma i estima parcialment la demanda interposada per la il·lustradora, condemna la reproducció de l'obra sense consentiment de l'artista plàstica perquè "ha vulnerat els drets de propietat intel·lectual de l'artista" a l'emissió del programa a la televisió, internet i altres mitjans online, com ara les xarxes socials.

"En la nostra tasca com a professionals de la il·lustració hem d'aprendre moltes coses; no n'hi ha prou amb dibuixar, treballar idees i conceptes, fer pressupostos i factures, relacionar-nos amb clients, etc. De vegades també hem d'aprendre com es defensa la nostra propietat intel·lectual", ha explicat Hernández a través del seu perfil d'Instagram. La il·lustradora recorda que va haver de denunciar i que ara ha aconseguit que se la indemnitzi per danys morals i vulneració de la propietat intel·lectual.

stats