Mèdia 04/05/2018

El Consell de la Informació investigarà l'article d''El Mundo' que assenyalava els docents de Sant Andreu de la Barca

CCOO va denunciar el text perquè considera que vulnera el codi deontològic

Acn
2 min
La comunitat educativa reivindica el dret a parlar de tot als alumnes

BarcelonaEl Consell de la Informació de Catalunya (CIC) investigarà l'article del diari 'El Mundo' que assenyalava amb noms, cognoms i fotografies nou professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. Els docents estan investigats per la fiscalia per un presumpte delicte d'odi, perquè, suposadament, haurien humiliat a classe alumnes fills de guàrdies civils després de les càrregues policials de l'1-O. La Federació d'Educació del sindicat Comissions Obreres va presentar una queixa sobre l'article aquest dimecres davant del CIC, òrgan que depèn del Col·legi de Periodistes, que l'ha admès per analitzar el text. Ara un grup d'experts estudiarà el tema i posteriorment emetrà un dictamen, que no té caràcter sancionador.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El sindicat que ha presentat la queixa considera que l'article d''El Mundo' vulnera diversos aspectes del codi deontològic dels periodistes, en concret l'obligació d'informar de manera acurada i precisa, d'evitar perjudicis per informacions sense prou fonament, de respectar el dret a la privacitat, de salvaguardar la presumpció d'innocència i de respectar la dignitat de les persones i la seva integritat física i moral.

La Federació d'Educació de CCOO opina que l'article "té per objecte" mostrar públicament els rostres dels professors per "assenyalar-los i generar una sospita" sobre ells, "prejutjant-los i situant-los en la diana" de possibles actuacions que "poden posar en risc la seva honorabilitat personal i professional, i fins i tot la seva pròpia integritat física". El sindicat subratlla que els nou professors encara no han sigut jutjats per cap tribunal de justícia i que "tenen dret a la presumpció d'innocència".

stats