Mèdia 10/06/2021

'Todo va a ir bien', un conte optimista sobre l'autisme i la família

La sèrie explica la història d'un noi que s'ha de fer càrrec de les seves germanastres, una de les quals dins l'espectre autista

2 min
Els protagonistes de la sèrie

Amb la seva primera comèdia, Please like me (Netflix), l'australià Josh Thomas es va convertir en un jove talent a tenir en compte. Després de la seva opera prima, el creador i actor ha fet el salt als Estats Units amb Todo va a ir bien, una comèdia familiar semiautobiogràfica que s'estrena aquest divendres a Movistar+. Va ser una de les novetats que va presentar el Serielizados Fest 2020 i es va endur el premi del jurat jove.

Thomas hi interpreta el Nicholas, un noi de vint-i-pocs anys força independent que, arran de la mort del seu pare, s'ha de fer càrrec de les seves germanastres nord-americanes. En el seu nou càrrec de tutor legal, el Nicholas es trobarà amb una situació no gaire fàcil: la Matilda és una noia dins l'espectre autista que es prepara per anar a la universitat, mentre que la Genevieve està en plena fase de rebel·lia adolescent. Per a elles tampoc serà fàcil conviure amb el seu germanastre, perquè el Nicholas és una persona força neuròtica.

Mesos després d'estrenar Todo va a ir bien, l'actor i creador va anunciar a través de les xarxes socials que era autista. "Sé des de fa un temps que soc autista. Entendre-ho ha sigut per a mi una experiència bonica", assegurava Thomas, de 33 anys. I detallava que el diagnòstic li havia permès no només entendre's millor a si mateix, sinó també ajudar la gent del seu voltant a comprendre'l. "He experimentat moltes emocions però la principal és l'alleujament", deia.

Les ficcions que ha fet fins ara Thomas sempre neixen d'experiències personals. Please like me explicava la història del Josh (interpretat per Thomas), un noi que descobreix que és gai quan la seva nòvia el deixa. Com el protagonista, Thomas va sortir de l'armari als 19 anys, quan ja havia entrat a l'edat adulta. No és l'únic element que comparteixen personatge i creador: Thomas va incorporar a la dramèdia els intents de suïcidi de la seva mare, que posteriorment va ser diagnosticada amb un trastorn bipolar.

stats