SÈRIES
Mèdia 25/09/2016

‘El crac’ declara la guerra a un nou rival

La sèrie roda una segona temporada que aprofundirà en les relacions i les emocions dels personatges

Núria Juanico
3 min

BarcelonaEl Joel Joan d''El crac' necessita una segona oportunitat. Després de llançar per la borda tot el que tenia a la primera temporada de la sèrie, ara vol fer les coses bé perquè la vida li somrigui. Lluny queda aquell Joel Joan fracassat, que es va casar amb la Carla (Diana Gómez) empès per una falsa promesa i que va tancar la primera entrega de la ficció de TV3 perseguint George Clooney a bord d’una barca.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però una cosa són les intencions i l’altra la realitat. El 'nou' Joel Joan arrencarà la segona temporada d''El crac' disposat a seguir un procés de millora, tot i que aviat s’adonarà que canviar no és tan fàcil. La sèrie, que actualment es troba en fase de rodatge, omplirà de traves i sotracs el camí de Joel Joan cap a la felicitat tant emocional com professional. En la línia de la primera entrega, el protagonista d''El crac' farà qualsevol cosa per aconseguir el que desitja, com ara muntar-se una família interracial perquè les dones el vegin com un home solidari i entranyable. L’estratègia no li sortirà bé a la platja de la Mar Bella de Barcelona, on divendres la producció gravava algunes de les noves escenes. En aquesta ocasió els intents de Joel Joan per seduir dues estrangeres a la platja queden eclipsats per la presència de Julio Manrique, que enlluerna les noies i deixa en ridícul el protagonista. “Quina peneta que em fa aquesta gent amb el cabell blanc i greix de més lligant com si fossin joves”, etziba Joan al que es convertirà en el seu nou rival. “El Julio d''El crac' serà canalla i egoista, un cràpula posat al límit. Representarà el malson del Joel”, explica Manrique, que també admet que la sèrie es riu de la seva imatge de “seductor de Catalunya”.

Riure’s del món del teatre

La ficció coescrita i codirigida per Joel Joan i Hèctor Claramunt manté la peculiaritat que alguns dels actors fan d’ells mateixos. Sobre aquesta qüestió Manrique destaca que “calia ser gamberros i jugar fort” i reconeix: “M’ho he passat molt bé amb el Julio que han escrit per a mi, fins i tot he volgut anar a més”. Si bé en la primera temporada 'El crac' posava el focus en l’univers cinematogràfic, a la pròxima entrega qui rebrà serà el món del teatre. El personatge de Joel Joan formarà part d’una companyia extravagant que prepara l’obra oriental 'El secret de la família Kong'. L’actor Borja Espinosa interpretarà el director teatral del muntatge, un home amb comportaments que freguen la bogeria. A dalt de l’escenari, a banda de Joan, hi haurà Manrique, Laura Aubert, Lluís Soler i la Sandra (Sara Espígul), l’exparella del protagonista.

“La meva relació amb el Joel a la sèrie serà cordial. Coincidirem bastant, però tindrem les típiques diferències entre un actor veterà i un de jove”, avança Soler, que confessa que participar en El crac “ha sigut molt divertit”. L’actor interpreta un personatge que porta el seu nom real i que “tindrà punts de ficció, però l’espectador no sabrà quins són certs i quins no”. Aquest joc metaescènic “és molt complicat, perquè implica enfrontar-te a tu mateix”, diu Soler, que subratlla la voluntat de la sèrie de “fer un retrat del teatre un punt exagerat”, perquè “quedi clar” com treballen i “les neures” que tenen. La segona temporada de la sèrie implicarà el retorn de la Sandra, que es relacionarà amb tots els personatges de la companyia. “La Sandra tornarà a Barcelona després d’una estada a fora i li passarà de tot, coses bones i coses no tan bones”, assenyala Espígul, que destaca que als nous capítols el seu personatge “ja no partirà del Joel” i que tindrà una trajectòria “més rica”.

A banda d’Espígul, l’actriu Diana Gómez també repetirà a la segona temporada d''El crac', que inclourà cameos d’Aina Clotet, Santi Millán, Toni Cruanyes, Clara Segura, Quim Masferrer, Mercè Martínez i Anna Sahun, entre d’altres. Així mateix, aquesta nova entrega aprofundirà més en les subtrames emocionals dels personatges i en les relacions humanes, alhora que abordarà temes universals com la família, les gelosies, els egos i les ambicions. Ho farà, segons Joan, amb un humor “adult, que toca les parts on l’ésser humà és més vulnerable”, que “es riu dels tabús sense ser ofensiu” i que “posa els personatges en carrerons sense sortida”. El rodatge de la segona entrega d''El crac' va començar a principis de juliol i s’acabarà a finals d’octubre. La temporada tindrà 12 capítols de 50 minuts que TV3 preveu estrenar a principis de l’any vinent.

stats