Mèdia 06/07/2016

‘Cuéntame cómo pasó’ facturava a través de 25 empreses diferents

N.j.
1 min
‘Cuéntame cómo pasó’ facturava a través de 25 empreses diferents

BarcelonaL’auditoria interna de Radiotelevisió Espanyola (RTVE) sobre Cuéntame cómo pasó revela que la sèrie se sustentava sobre un imperi empresarial format per 25 empreses. Segons informa el digital El Confidencial, l’auditoria explica que Cuéntame cómo pasó facturava a través de 25 societats, 11 de les quals estaven situades al mateix polígon industrial on es roda la sèrie. El digital assegura que el productor de la ficció, Miguel Ángel Bernardeau, i el director financer, Antonio Stolle, són els màxims responsables d’aquest entramat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i això, entre els propietaris de les empreses hi ha l’actor i protagonista de Cuéntame cómo pasó Imanol Arias, que consta com a responsable de les càmeres del rodatge juntament amb el director de fotografia, Tote Trenas.

Així mateix, l’auditoria posa en dubte “la idoneïtat” dels estudis de la producció, ja que “no es disposa d’una descripció detallada de l’espai”. Amb tot, en la temporada 16 de la sèrie TVE es va gastar més de 551.000 euros en aquest concepte. Una altra de les qüestions que treu a la llum l’auditoria és el fet que la sèrie va renovar tres vegades (les tres últimes temporades emeses) malgrat que no havia assolit prèviament la quota de pantalla mínima estipulada per contracte.

Aquesta auditoria es va ordenar a finals de l’any passat davant les sospites que els comptes de la ficció, produïda per Ganga, estaven falsejats. Cuéntame cómo pasó és la sèrie més cara de TVE, amb un cost de 550.046 euros per hora.

stats