Televisió
Mèdia 21/05/2015

'Cuéntame' tanca la temporada aquest dijous rememorant el tràgic incendi a la discoteca Alcalá 20

La setzena etapa de la sèrie ha estat la menys vista fins ara

Ara
2 min
'Cuéntame cómo pasó' acomiada aquest dijous la 16a temporada / TVE

BarcelonaLa 1 tanca aquest dijous a la nit la setzena temporada de la seva sèrie més icònica, 'Cuéntame cómo pasó', i ho farà amb un capítol que recordarà un dels episodis més tràgics que es van viure a Espanya a principis dels anys 80, l'incendi de la discoteca madrilenya Alcalá 20. El cas, en què van morir 82 persones, va tenir lloc la matinada del 17 de desembre del 1983, i segons TVE el capítol el reconstruirà els fets de manera molt precisa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"He consultat premsa, informes pericials, programes de TVE com 'Informe semanal' i 'Telediarios', i per descomptat testimonis de supervivents. Per sort teníem molt a prop persones que van viure aquella nit terrible de primeríssima mà i moltes seqüències del guió reflecteixen fidelment les seves experiències", assegura el guionista del capítol, Curro Royo. A més, TVE assegura que ha dut a terme un "extraordinari desplegament de tots els departaments implicats en la producció de la sèrie", com "decoració, documentació, construcció, attrezzo, maquillatge, perruqueria i vestuari" per "reproduir fidelment l'interior i l'exterior" del local.

"El resultat són més de 250 metres quadrats que recreen diferents zones de la sala, com el vestíbul o els banys. Quant a l'exterior, s'han construït uns 50 metres de vorera, amb marquesines de parada d'autobús i altres elements de mobiliari urbà de l'època. També s'ha reproduït minuciosament la façana, el tendal que cobria la porta d'entrada i els cartells que anunciaven 'Por la calle de Alcalá', revista musical de gran èxit de l'època", afegeix la cadena, que ha comptat amb 270 figurants i amb un exresponsable de bombers "en actiu als anys 80 que va recórrer al full de servei d'aquella nit per reconstruir algunes de les accions".

Al capítol, diversos membres de la família Alcántara visitaran la discoteca la nit dels fets després de la presentació del llibre de relats en què ha participat el Carlos, el fill petit de la família. Amb aquest episodi, 'Cuéntame' tancarà la temporada menys vista de les 16 que s'han emès fins ara: a falta del capítol final ha tingut, a Espanya, una mitjana de 3.347.000 espectadors i un 17% de quota de pantalla, lluny dels 6,7 milions i el 42% de 'share' a què havia arribat la tercera etapa de la sèrie, l'any 2003. Tot i aquest descens d'espectadors –que, malgrat tot, manté la producció encara en unes xifres molt notables–, TVE ja n'ha anunciat la renovació per a una 17a temporada.

stats