Mèdia 09/02/2021

David Trueba dirigirà 'La sagrada família', una sèrie documental sobre la família Pujol Ferrusola

El director ja està rodant entrevistes a personatges propers a la família

2 min
Jordi Pujol i Marta Ferrusola la nit electoral del 1988.

David Trueba ja està dirigint per al canal Discovery La sagrada família, una sèrie documental sobre la família Pujol Ferrusola amb entrevistes a col·laboradors propers del clan –que ja s'estan rodant a Barcelona–, i que serà la primera producció original de la plataforma a Espanya. Produïda per Lavinia Audiovisual, la sèrie constarà de quatre episodis d'una hora de durada i podrà veure's en exclusiva aquesta primavera en la posada de llarg del canal global de streaming de la companyia, Discovery+, a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

David Trueba es posa al capdavant de l'equip que duu a terme aquest rodatge, que, "com en les millors novel·les", ha dit l'escriptor, periodista i director, és una història "esquitxada d'anècdotes, d'incidents, d'episodis memorables". "Pocs materials humans poden ser més rics per retratar un temps i un país. La nostra idea és donar al material un tractament èpic, on els afanys i l'ambició determinen també la destinació final dels personatges", ha explicat Trueba en una nota remesa a Efe. La sèrie serà "fidel" als successos reals, "però actuant amb la convicció que estem davant d'un personatge icònic, més gran que la vida", ha afegit el director, que ja és a Barcelona seleccionant i rodant les entrevistes que nodreixen el documental.

La sèrie abordarà les vicissituds del clan encapçalat per Jordi Pujol i Marta Ferrusola, una família que va ser tot un referent per a la societat catalana durant dècades i que en l'actualitat està acusada d'actuar com una organització criminal. L'interès dels protagonistes radica en el fet que, durant dècades, Jordi Pujol va ser vist per una part molt important de la societat catalana com un referent no només polític, sinó també cívic i moral. Ara, però, Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus set fills fa anys que són el centre de diferents escàndols de corrupció. Se'ls acusa de cometre frau a Hisenda, blanqueig i evasió de capitals. La sèrie compta amb la participació de nombroses personalitats del món de la política, el periodisme i la magistratura, així com amb col·laboradors i persones properes a Jordi Pujol i la seva família.

Antonio Ruiz, vicepresident sènior i director general de Discovery Espanya, ha afegit sobre aquest tema que el projecte s'emmarca dins d'una "ambiciosa" estratègia de la companyia: "Apostar per la producció i el talent espanyols, a través d'històries sobre la vida real que siguin rellevants per a tots nosaltres". "Aquesta decidida aposta per la producció d'aquí, sumada a la gran oferta de contingut original internacional, l'insuperable catàleg de no-ficció de Discovery i els acords amb socis com la BBC, tenen com a objectiu convertir Discovery+ en la referència absoluta per als amants dels continguts sobre la vida real", ha indicat el responsable de la plataforma a Espanya. Discovery+, que ja està disponible en països com els Estats Units, l'Índia, el Regne Unit o Itàlia, és el nou servei de streaming de Discovery, i té la particularitat que els seus continguts són de no-ficció i van de l'aventura fins al que és paranormal, passant per documentals de ciència, naturalesa i enginyeria.

stats