Mèdia 13/04/2017

Debat: Té futur l’estat del benestar?

L’ARA coorganitza la xerrada ‘Quin és el futur de l’estat del benestar en les democràcies europees?’, moderada per Antoni Bassas

2 min

L’horitzó econòmic i polític és incert. Malgrat que el model de la democràcia liberal sembla no tenir alternatives, com ja va preveure en el seu moment Fukuyama, la crisi i els canvis polítics recents (representats per les diverses formes de populisme), ens fan dubtar que les certeses polítiques i econòmiques del passat tinguin cap oportunitat de consolidar-se en el futur. “L’estat del benestar és una d’aquestes institucions que formen part de la nostra manera de pensar en l’Estat però que alhora es diria que han caducat”, reflexiona Daniel Gamper, coorganitzador i comoderador del cicle ‘Diàlegs de Pedralbes’.

El model de l’estat del benestar i la seva pervivència en el futur serà l’eix central de la tercera conferència d’aquest cicle, organitzat per l’ARA i el Monestir de Pedralbes, que estarà moderada per Antoni Bassas. La conversa comptarà amb la participació de Margarita León, professora de ciència política de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Compra aquí les entrades per a la xerrada ‘Quin és el futur de l’estat del benestar en les democràcies europees?’

“Pensem en l’Estat i ho fem en termes de reivindicació: és l’Estat el que ha de garantir que els més desafavorits tinguin les coses que necessiten per sobreviure, per tenir una vida digna: escoles, hospitals, igualtat d’oportunitats”, afirma Gamper. Té sentit exigir a les institucions de l’Estat que satisfacin aquestes necessitats? Té l’Estat els mitjans per fer-se càrrec del destí de les persones que han sigut menys afortunades per la loteria natural?

Aquestes i altres preguntes es debatran a la conferència ‘Quin és el futur de l’estat del benestar en les democràcies europees?’, el dijous 20 d’abril a les 19.00 h a la sala d'actes del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. Per assistir-hi els interessats es poden inscriure aquí. A més, els subscriptors de l’ARA que comprin l’entrada podran gaudir d’una visita exclusiva. Per reservar plaça per a aquesta activitat, cal accedir a l'Espai del Subscriptor i indicar el codi localitzador imprès a l'entrada.

stats