Mèdia 03/08/2017

El precursor del Cobi, a la portada de 'New Yorker' dibuixada per Mariscal

El dissenyador valencià recupera el Julián, el gos que posteriorment va transformar en la mascota olímpica

Ara
1 min
La portada del 'New Yorker' il·lustrada per Mariscal

BarcelonaJavier Mariscal és l'autor de la portada d'aquesta setmana de la revista 'New Yorker. El dissenyador valencià hi ha dibuixat el paisatge d'una platja vista entremig dels troncs d'uns pins, i al centre de la il·lustració, mirant el mar, hi ha situat el Julián, el gos que acabaria donant forma al Cobi, la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona, dels quals aquests dies es commemora el 25è aniversari.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Julián era el gos de Los Garriris, un grup de personatges creats per Mariscal durant els anys 70 i que van protagonitzar diverses historietes. El 1988, el mateix autor li va fer alguns retocs -i el va fer posar dret sobre les potes del darrere- per convertir-lo en el Cobi.

Una tira de 'Los garriris' protagonitzada pel Julián

Aquesta és la divuitena vegada que Mariscal il·lustra la portada de 'New Yorker', fet que el converteix en l'autor espanyol que més vegades ha col·laborat amb la revista. "La platja és a 100 metres del meu estudi -explica Mariscal a la publicació-. Hi vaig cada matí per mirar les diferents onades, els diferents blaus. M'encanta la manera com els pins acullen la brisa fresca: són tan feliços de ser a prop del mar! Les seves ombres fosques fan un gran contrast amb la llum brillant".

stats