Mèdia 13/06/2012

El diari argentí 'La Nación' no surt per primer cop en 142 anys

Una vaga de rotatives arran de l'acomiadament de 30 treballadors ha impedit que s'imprimís el diari

Efe
1 min
La Nación

Buenos AiresEl diari argentí 'La Nación' no ha estat imprès aquest dimarts per primera vegada en 142 anys d'història a causa d'una vaga dels treballadors dels tallers gràfics, que demanen millores salarials i la readmissió de 30 treballadors, segons fonts sindicals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els operaris gràfics no van treballar i van bloquejar durant la nit d'ahir l'entrada a les plantes d'impressió del diari 'La Nación' en protesta per la suspensió de 30 treballadors enmig d'un conflicte en el qual durant el cap de setmana els operaris van reduir el ritme de la producció com a protesta.

Segons representants de la Federació Gràfica Bonaerense, l'empresa va acomiadar diumenge passat a 30 empleats dels tallers gràfics per la baixada del ritme d'impressió i va incorporar a 20 treballadors aliens a l'empresa, cosa que ha originat la vaga.

El mitjà de comunicació ha denunciat que aquesta vaga ha provocat que el diari no arribés "per primera vegada en 142 anys" als quioscos.

'La Nación' va qualificar la mesura de força de "intempestiva i il·legal" i ha assegurat que és una continuació d'"altres accions de sabotatge esdevingudes durant el cap de setmana".

"Aquests fets rebutjables i injustificables es donen en el marc d'una negociació en què l'empresa ha fet el màxim esforç per satisfer les demandes gremials", afegeix el diari en una nota publicada a la seva pàgina web, en la qual assegura la seva "voluntat permanent de diàleg".

stats