Mèdia 09/12/2014

El consell d'informatius de TVE demana el cessament de l'entrevistador de Pablo Iglesias

Creu que donar-li l'enhorabona per l'excarceració de presos d'ETA és una "afirmació insidiosa" que "compromet la credibilitat i independència" de la cadena pública

Ara
2 min

BarcelonaEl consell d'informatius de Televisió Espanyola demana "la dimissió o la destitució immediata" del director del Canal 24 Horas i de l'espai 'La noche en 24 horas' d'aquesta cadena, Sergio Martín, arran de la polèmica entrevista que va fer al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, divendres passat. Segons aquest òrgan, format per periodistes de TVE i encarregat de vetllar per l'objectivitat de les informacions de la cadena, Martín va "comprometre la credibilitat i independència dels serveis informatius de TVE" quan va preguntar a Iglesias si estava "d'enhorabona" per l'excarceració de diversos presos d'ETA.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el consell subratlla que la frase "aquesta setmana vostè està d'enhorabona" incompleix la llei de la ràdio i la televisió públiques, l'Estatut de la Informació i el manual d'estil de RTVE, que estableix que "la llibertat d'expressió no empara en cap circumstància l'ús d'expressions insultants, insinuacions insidioses, injurioses o vexatòries".

"En un país democràtic –recorda el consell– els dirigents polítics estan sotmesos a l'escrutini dels ciutadans i dels mitjans de comunicació. Els periodistes, en l'exercici d'un correcte compliment de la seva funció, poden i han de posar de manifest les contradiccions en què aquests líders poden incórrer". En aquest sentit, el comunicat admet que "saber la posició del líder de Podem sobre la política penitenciària que s'ha de seguir amb els presos etarres era i és pertinent", però afegeix que "no ho és fer una afirmació insidiosa com la realitzada pel director de 'La noche en 24 Horas'".

L'organisme considera, també, que el to de l'entrevista va ser "molt més agressiu del que és habitual" i assenyala que "dir, insinuar o suggerir que un dirigent polític espanyol pugui estar d'enhorabona perquè han sortit de la presó diversos terroristes d'ETA amb molts crims a l'esquena incompleix obertament les normes ètiques i deontològiques exigibles als professionals de TVE".

stats