Mèdia 01/07/2015

Polèmica pel tancament de 'La Rambla' de BTV

CiU pregunta si la decisió té a veure amb les crítiques que feien tertulians a Ada Colau mentre que la direcció de la cadena nega qualsevol derivada política

Ara
3 min
'La Rambla de BTV'

BarcelonaLa direcció de Barcelona Televisió (BTV) ha cancel·lat el programa 'La Rambla', segons ha confirmat el mateix espai a través de Twitter. També en aquesta xarxa social, alguns participants del programa han atribuït la decisió de clausurar-lo al fet que l'espai "ha estat crític amb Ada Colau", tal com afirma la tertuliana i membre del Cercle Català de Negocis Míriam Nogueras. El compte oficial del programa s'ha fet ressò d'aquest tuit, en el que suposa una validació implícita de la tesi, i ha dit: "Estem satisfets per la feina feta i decebuts amb la decisió". El director de la cadena, Sergi Vicente, desvincula en canvi aquesta decisió de qualsevol motivació política. "Ja vaig anunciar que al setembre es visualitzaria la nova programació que vull fer com a director", explicava a l'ARA. "Qualsevol vinculació del final d'aquest programa amb motius polítics és desafortunada i interessada. Jo no tinc cap vincle polític amb l'alcaldessa, amb qui he parlat tres cops i per altres temes. A mi en nomena un consell d'administració on hi ha representats molts partits, no pas l'Ajuntament. Ens ofèn que es posi en dubte la credibilitat de BTV quan és coneguda la nostra pluralitat i qualitat".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El director del canal ha explicat que la programació seguirà comptant amb un espai de debat. "Volem seguir tenint un debat que tracti temes polítics en total llibertat, però no amb tertulians que tinguin cadira fixa, sinó amb experts que vagin rotant", ha explicat. En un comunicat, BTV ha explicat que els canvis "s'inclouen en un replantejament global de la graella de cara a la nova temporada" i ha assenyalat que "el motiu que es comuniquin ara aquests canvis és que s'acaba la temporada actual i cal planificar la següent, en cap cas s'ha d'interpretar en clau política". Així mateix, el canal ha recordat que 'La Rambla' "ha tingut sempre unes audiències discretes, molt per sota de la cadena i molt per sota d'altres espais que s'emeten en la mateixa franja horària". Concretament, segons BTV, el programa va obtenir un 0,4% de quota de pantalla en la darrera temporada.

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament ha demanat que s'aclareixin els motius de la finalització del programa. Entre les preguntes per a les quals demanava resposta hi ha aquesta: "Ha tingut en consideració el responsable d'aquesta decisió la repercussió positiva que té 'La Rambla' per a la imatge de BTV malgrat la dificultat de competir en 'prime time' amb els programes amb més pressupost d'altres cadenes?" I també: "Té relació la cancel·lació de 'La Rambla' amb les crítiques d'alguns dels seus col·laboradors/tertulians cap al govern municipal actual?". Les preguntes estan adreçades a l'alcaldessa.

En un tuit, Colau s'ha desmarcat del tancament d'aquest programa.

'La Rambla', presentada i dirigida per Daniel Domenjó des del 2012, és una proposta de Mamut Media i s'emetia fins ara de dilluns a dijous als voltants de les onze de la nit. De fet, Domenjó ja va acomiadar el programa aquest dimarts amb la frase: "'Rambleros', ens retrobem demà aquí si ens deixen continuar". Amb tot, el presentador s'ha pronunciat a Twitter sobre el tancament i ha dit: "Lamento i no comparteixo la decisió de no continuar a 'La Rambla', però la direcció és lliure de decidir. No poseu en boca meva coses que no he verbalitzat". 'La Rambla' és un magazín nocturn que inclou debats i anàlisis de les notícies d'actualitat del panorama polític i social. Alguns dels col·laboradors de l'espai són Toni Aira, Toni Bolaño, Verónica Fumanal, Josep Vives i Anna Arqué.

stats