LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ
Mèdia 08/11/2017

L'autor de l'acudit d''El Jueves' sobre la policia, imputat per injúries

Guille Martínez-Vela, director de la revista, ha declarat avui davant del jutge arran de la peça humorística

Ara
1 min
La Policia Nacional es querella contra 'El Jueves' per un acudit on es deia que havien esgotat la cocaïna

BarcelonaLa jutge que investiga la revista satírica 'El Jueves' per un presumpte article injuriós contra la Policia Nacional ha citat a declarar l'autor de l'acudit, després que avui comparegués al jutjat el director de la publicació, Guille Martínez-Vela.

En la seva declaració, el director ha defensat davant del jutge que els textos humorístics de la revista "no poden treure's del context d'un web de notícies falses".

'El Jueves' va ser denunciat per sindicats de la Policia Nacional en considerar que una peça publicada el 5 d'octubre al web de la revista, on se sostenia que "la contínua presència d'antiavalots acaba amb les reserves de cocaïna de Catalunya", podia incórrer en injúries a les forces de seguretat, un presumpte delicte que la jutge atribueix al director del setmanari i ara també a l'autor del text.

Martínez-Vela ha explicat que la peça en qüestió pertany a una secció del web de la revista on únicament es publiquen notícies falses, i ha posat com a exemple un article que seguia al de la policia on s'assegurava que "Puigdemont s'ha afiliat al PP". Martínez-Vela ha dit també que el text no pot treure's del seu context ni "del tipus de lectors d''El Jueves'". A més, en declaracions a Efe, Martínez-Vela ha assegurat que la sàtira contra la Policia Nacional que van publicar al seu lloc web "no es va fer amb ànim d'injúria", sinó que s'inscriu en la línia humorística de la revista.

stats